Skip to main content

 

Az Unióban jelenleg 40 millió munkavállaló tölti munkaidejének legalább egynegyedét magas zajszintben. Pedig nagy hiba ez a lezserség!

A zajártalom nemcsak a koncentrációt, hanem az együttműködési hajlandóságot is csökkenti, sőt kifejezetten agresszívvé tesz, aminek komoly következményei lehetnek a munkahelyi dinamikára.

hirdetés

Érdekes, hogy az összes megnevezhető környezeti ártalom közül a zajra fordítjuk a legkevesebb figyelmet, miközben az egészségünket károsító, szennyező források közül a zaj az egyik legsúlyosabb, írja a HR portál.

Nem véletlen, hogy az Egészségügyi Világszervezet  a „leggyakrabban előforduló, maradandó ipari betegségként” ismerte el a zaj okozta halláskárosodást. Ehhez képest Magyarországon még egységes zajszintszabályozás sincs.

A munkahelyi zaj Európa-szerte dolgozók millióit érinti, és messze nem egyedül a nehéziparban, érintett szektorok a szolgáltatások, az oktatás és a szórakoztatás is. Az európai munkavállalók egyharmada munkaidejének több mint negyedében magas zajszint hatása alatt dolgozik.

Pedig a 80 decibel feletti hangok szalonképtelenné teszik az emberi viselkedést. Az antiszociális munkahelyi attitűd pénzben is kifejezhető károkat okoz a vállalatoknak, írja a HR Portál.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: pixabay

TOP 5