Skip to main content

 

Melyek a leggazdagabb országok a világon a Global Finance szerint? A lista önmagában elgondolkodtató, hisz az első tízben csak három európai ország szerepel.

A lista a GDP alapján került megállapításra, bővebben a listázásról, avagy a számítási módszerről az angol nyelvű forrás nem tett említést.

De talán nem is kell, hisz az első tízben olyan országok szerepelnek, melyek gazdasága vagy az olajexpotra épül (Qatar), vagy az ország önmagában pénzügyi-kereskedelmi központ (Hon-kong, Svájc), avagy világhatalomnak számít (USA).

Az első tíz után az első húszig már több európai országról olvashatunk, így pl. Hollandiáról, Ausztriáról, Svéd vagy Németországról, de végeredményben nem zárt rosszul a 27. helyen álló Egyesült Királyság, vagy a 32. helyen záró Spanyolország sem.

Aki arra számított, hogy Magyarország sereghajtó lesz, annak csalatkoznia kell, hazánk a 185 országot magába foglaló listán a 49., bár meg kell jegyezni, hogy a hajdani keleti blokkból több ország, így pl. Litvánia, Észt, Cseh vagy Lengyelország, Szlovénia, illetve Szlovákia is megelőzi. No, nem sokkal, az eredmények közti különbségek gyakorlatilag elhanyagolhatók. 

A teljes lista itt érhető el...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A képen Norvégia látható, forrás: pixabay

TOP 5