Skip to main content

 

Professzionális, összehangolt akciót hajtottak végre terroristák Párizsban. Legtöbb áldozatukkal egyenként végeztek.

Bárkire tüzeltek az elkövetők, nemcsak azokra például, akik az egyik szórakozóhelyen belül tévén nézték a német-francia focimérkőzést, de kimentek cigarettázni, hanem arra a két biciklistára is, akik a szórakozóhely előtt karikáztak el. A tájékoztatás szerint a rendőrség mind a 8 terroristával végzett, ennek ellenére felröppentek olyan hírek is, hogy lehetnek még szökésben lévő merénylők.

hirdetés

Magyar halottakról vagy sérültekről nincs hír. Hazánkban nincs terroveszély, közölték az illetékesek, ennek ellenére Magyarország a szükséges intézkedéseket meghozta, például több rendőrt rendeltek ki az utcákra, illetve B szintű terrorfenyegetettséget vezettek be.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő ma reggel az m1-en elmondta, nemcsak a francia, hanem a fejlett világ titkosszolgálatai is csődöt mondtak akkor, mikor fejlett, műholdas technológiáik állandó alkalmazása ellenére nem tudtak hírt szerezni a lehetséges támadásokról. Ezért elégtelenek a francia elnök, François Hollande elnök eddigi, már az események utáni intézkedései, hiába rendel most katonaságot Párizsba.

Összefoglalóan annak a véleményének is hangot adott a szakértő, hogy egész Európának egységbe kell tömörülnie most már, ha eredményesen akar harcolni a terror ellen, különben az folytatódni fog Európában. E harchoz szövetségeseket is kell találni, így nemcsak Oroszországra van szükség az Iszlám Állam elleni háborúban, hanem például Kínára is, az ázsiai nagyhatalom is kénytelen ugyanis szembenézni az ujgur terrorizmussal hazájában. Kína tehát érdekelt a terrorizmuselleni harcban, fejtette ki Nógrádi.

A felderítést azonban az is nehezíti, - és itt a szakértő német rendvédelmi forrásokra hivatkozott -, hogy a Németországban működő rendőri vagy titkosszolgálati szervek sem tudják, pontosabban meg sem tudják becsülni, a menekülthullám kapcsán potencionálisan ma hány terrorista lehet az országban. Mint az események mutatták, ugyanezen okok vezethettek, vezettek a francia eseményekhez is.

Az m1-en nyilatkozott egy magyar szemtanú, Kövér Zsuzsa is, aki a Bataclan koncerttermében a székek alatt elkúszva menekült meg párjával a lövöldözés elől. A telefonon vele készült interjú az m1 online adásában hallgatható, illetve nézhető meg.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: m1

Kép: index

TOP 5