Skip to main content

 

Szinte még el sem kezdődött, de már dulakodássá fajult a Fekete Péntek Magyarországon, no meg Amerikában is.

Clevelandben már a nyitás előtt hosszú sorok kígyóztak az egyik áruház előtt, a várakozás pedig, úgy látszik, agresszivitást váltott ki két vevőből, írja a HÍR TV. Míg az egyik elhagyta a sort, a másik a helyére állt. Szó szót követett, majd egymásnak estek az érintettek, végül a rendőrség választotta szét a két "fogyasztót".

Magyarországon is tettlegességik fajult a vita, a kaposvarmost.hu cikke szerint a helyi Tescoban lapostévék miatt dulakodtak a vásárlók. Itt is a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia. Az esetről videó is készült, mely ide kattintva érhető el.

hirdetés

Változás a korábbi évekhez képest, hogy sok kereskedő, így pl. az Amazon is már korábban, hetekkel a Fekete Péntek előtt széleskörű kampányba kezdett, számolt be az eseményekről a HÍR TV. Mindez jól mutatja, értékesítés szempontjából milyen eseménnyé nőtte ki magát az anno egyszerű reklámfogásnak minősülő akció. Sok vásárló e napon előnyben részesíti a személyes vásárlást szemben az online rendelésnél, hisz akár így több száz dollárt is megspórolhat.

Egyes esetekben a vevők még arra is képesek, hogy órákat álljanak a szakadó esőben, mint ahogy történt ez Kansas Cityben is, vagy órákig várakozzanak a fagypont körüli hőmérsékletben a clevelandi boltok előtt. 

A vásárlási láz nemcsak Amerikára jellemző, hasonló esetekről már a brit vagy német sajtó is beszámolt az elmúlt években. 

Egyre több üzlet csatlakozik Magyarországon is a november 27-i "fekete péntekhez", de nálunk nem annyira elterjedt még ez a vásárlási akció, és nincsenek olyan mértékű leárazások, mint külföldön - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az MTI-nek, írta a napokban a vg.hu.

Már most vitathatatlan azonban, hogy Magyarországon is egyre több áruház csatlakozik az akcióhoz, így néhány éven belül ugyanaz a kereskedeli gyakorlat alakulhat ki hazánkban is, mint nyugaton vagy Amerikában.

Képes összefoglaló az eseményekről ide kattintva érhető el. 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: kaposvarmost.hu

TOP 5