Skip to main content

 

A kölni vezetés válságtanácskozást hívott össze, miután közel 90 nő esett áldozatául észak-afrikai és arab férfiak csoportos molesztálásainak szilveszter éjszaka.

Az ezer elkövetőből eddig nyolcat sikerült kézrekeríteni. A szélsőjobb a közösségi médián szólít fel a menekültek kiebrudalására Németországból.

hirdetés

Úgy éreztük magunkat, mintha szabad prédák lennénk” - emlékezett vissza az egyik, szexuális zaklatást elszenvedett nő. Hétfőn még 60 áldozatról szóltak a hírek, keddre ez a szám már 90-re emelkedett. Őket a kölni vasútállomás környékén hordákba verődött férfiak molesztáltak és kirabolták.

Prédára vadásztak

Egy 28 éves nő arról számolt be, hogy először a fenekét majd a melleit tapogatták ismeretlen férfiak. Egy stuttgarti áldozatról a fehérneműjét rángatták le. Három barátnője is áldozatul esett a randalírozóknak.

Többen az eseteta kairói Tahrír téren elkövetett szexuális támadásokhoz hasonlították.

Közel száz támadás történt, és egyik rendőr sem látott semmit?” - háborodott fel a kölni rendőrség hozzáállásán egy többedik feljelentő. Vajon a hatóság nem vette elég komolyan a helyzetet, vagy egész egyszerűen féltek a túlerőtől?

Ezer támadóra jutott 143 szolgálatot teljesítő rendőr szilveszter éjszakáján. Az egyenruhásokat petárdákkal támadták az erősen ittas férfiak. Szemtanúk szerint az elkövetők 15 és 35 év közöttire tehetők.

Későn kaptak észbe

Henriette Reker, Köln polgármestere kedden válságstábot hívott össze. A találkozóra a város rendőrkapitányát is behívatták. A kölni rendőrség a bűncselekmények elbagatellizálása miatt is a kritikák össztüzébe került. Számos feljelentést könnyű testi sértésként és csendháborításként rögzítettek. Heiko Maas, német igazságügyi miniszter kedden már azt mondta:

Nem fogjuk büntetlenül hagyni az ilyen gyáva, mocskos cselekedeteket.”

Wolfgang Albers kölni rendőrfőkapitány tűrhetetlennek nevezte a helyzetet, és külön egységet hoztak létre az ügyek kivizsgálására. Az 1000 támadóból eddig mindössze nyolcat sikerült kézre keríteni.

A szélsőjobb ráharapott

A Pegida elsők között szólalt meg, és arra használta fel az esetet, hogy a menekültek kiebrudalására szólítson fel. A közösségi oldalakon rasszista posztok tucatjai jelentek meg: „Krimigrantenraus” - írják, ami annyit tesz, hogy

ki a bűnöző migránsokkal,

Mások szerint „fel kell lépni ezek ellen a patkányok ellen”, vagy „hajóra a szerencselovagokkal”.

A német rendőrszakszervezet észak-rajna-vesztfáliai szervezetének vezetője „az alapjogok elleni masszív támadásnak” nevezte a történteket.

„Bármely menekült ellen, aki nem tud beilleszkedni a nyitott társadalmunkba, és nem tiszteli más emberek jogait, a törvény minden fegyverével fel kell lépni” - mondta Wolfgang Albers. 

Arra is figyelmeztetett azonban, hogy nem szabad a menekültellenes érzelmeket felkorbácsolni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Twitter

TOP 5