Skip to main content

 

Összetéveszthetetlen, nagyméretű szög vagy csavar a tüdő mellett-fölött: az életveszélyes idegentest a brüsszeli terrortámadás egyik sérültjének mellkasi röntgenfelvételén látható.

A sebesültet a Guardian szerint a belga főváros északi részén lévő katonai kórházban, a Neder-over-Heembeek nevű intézményben látták el.

hirdetés

A szögeket a hatékonyabb bevetés, vagyis a több és szemetebb sérülés érdekében applikálják a bombákba. A belga ügyészség bejelentése szerint hasonló szögesbombát találtak kedd délután a Schaerbeek nevű negyedben tartott razzia során. A nyomozók ugyanitt kémiai anyagok mellett az Iszlám Állam zászlóját is lefoglalták.

A két helyszínen elkövetett keddi merényleteknek összesen 31 áldozata lehet Brüsszelben. A reptéren 92, a metróban legalább 106 ember sérülhetett meg. A belga egészségügyi miniszter este 250 sebesültről beszélt.

Brüsszel nem fél

Megrendítette a terror a várost, de nyomasztó hangulatnak, félelemnek nincs nyoma. Százak mentek el egy közös megemlékezésre este, nem bánják, hogy a rendőrök a csomagokba is benéznek. Minderről ide kattintva lehet bővebben olvasni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - Kép: EPA/Twitter

TOP 5