Skip to main content

 

Április 6-án már boltokba került az új kicsi, és olcsóbb iPhone. Az előrendelés már jövő hét kedden megindul. Az Apple telefonja az iPhone 5s külsejét, és a 6s tudását ötvözte.

Húsvét utáni kedden megindul az iPhone SE előrendelése a szolgáltatóknál, így aki elsők között akar hozzájutni a kicsi, de erős okostelefonhoz, annak nem kell tovább várnia Magyarországon sem. (Az első körös előrendelés csütörtökön indult.)

hirdetés

Április 6-tól pedig a webshopokban, és az üzletekben is kapható lesz már.

Az iPhone SE 16 gigabájtos változata kártyafüggetlenül 159 ezer forint lesz, míg a 64 gigabájtos már 199 ezer forint. Hogy a szolgáltatók milyen egyéb konstrukciókat kínálnak, jövő héten kiderül.

A telefon négy színben lesz kapható: asztroszürke, ezüst, arany, és rozéarany.

KELL? - Megéri megvenni? Összehasonlítás

Az Apple új telefonja külsejét tekintve az iPhone 5s-re hasonlít, tudását pedig a 6s tepsimobiltól örökölte meg. Egyedül a 3D Touch maradt ki a telefonból. A legtöbben arra gyanakszanak, hogy az ár miatt maradt ki: a nyomásérzékeny kijelző ugyanis nem olcsó mulatság, ez megdobta volna a készülék árát is. A másik lehetséges ok, hogy a tavalyi széria is már 0,2 milliméterrel vastagabb lett a panel miatt, így az SE is "vaskosabb" lett volna. A harmadik pedig, hogy teljesen felesleges 4 colos kijelzőre ez a funkció, 4,7 és 5,5 colos méretre lett optimalizálva.

 
iPhone SE
Processzor A9+M9 chip
Memória 2 gigabájt
Tárhely 16/64 gigabájt
Akkumulátor ~1640 milliamperórás
Kijelző 4 colos Retina, 640x1336 px
Hátlapi kamera 12 megapixeles
Előlapi kamera 1,2 megapixeles
Támogatás Touch ID, NFC: Apple Pay, Élő Fotók, 4G/LTE, wifi, Bluetooth, GPS, iBeacon
Szoftver iOS 9.3
Ár 159 és 199 ezer forint

Az Apple tavaszi nagybejelentésén mutatta be az új kicsi iPhone-t. A célközönség vélhetően az lesz, aki most vesz először okostelefont, illetve akinek nem jött be a nagy kijelzővel rendelkező 6-os széria.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás 

TOP 5