Skip to main content

 

A Karib-térség a világ egyik legnépszerűbb üdülőhelye ilyenkor télen, hiszen rengetegen igyekeznek oda menekülni Európából és Észak-Amerikából a hideg időjárás elől.

A turistákért azonban sokan versenyeznek.

A legnagyobbak – a Dominikai Köztársaság, Puerto Rico, Kuba, Jamaica és a Bahamák – mellett a kisebb szigetek is szeretnének nagyobb szeletet hasítani maguknak a tortából.

hirdetés

Gáláns ajánlat, feltételekkel

Az Amerikai Virgin-szigetek most sajátos eszközzel próbálja becsalogatni a vendégeket. Minden egyes turistának, aki idén legalább négy éjszakát tölt az országban, 300 dollárt, azaz mintegy 90 ezer forintot fizet – írja a Telegraph.

A könyvet ma akciósan, ide kattintva lehet megvenni. Egyet fizet, Kettőt kap!

 

A gáláns ajánlat elsőre jól hangzik, de vannak egyéb feltételei is. Az utat ugyanis kizárólag a szigetek hivatalos turisztikai oldalán keresztül lehet foglalni.

Az utalványt pedig „történelmi/kulturális túrákra és tevékenységekre” lehet beváltani, amelyeket a kiválasztott helyi hotelek szerveznek.

A promócióval az átadási nap 100. évfordulójáról kívánnak megemlékezni, amikor Dánia 25 millió dollárért átadta a szigeteket az Egyesült Államoknak. Az eseményt minden év március 31-én utcai parádékkal és helyi ételekkel ünneplik meg a lakosok.

Mit lehet tudni a szigetekről?

Az Amerikai Virgin-szigetek az Egyesült Államok külbirtoka, fővárosa Charlotte Amalie. Földrajzilag a Virgin-szigetek része, közel van a Brit Virgin-szigetekhez, amely az Egyesült Királyság tengerentúli területe.

Az Amerikai Virgin-szigetek négy fő és sok kisebb szigetből áll.

A nagyobb szigetek St. Thomas, St. John, St. Croix és a Water Island. A szigetek teljes szárazföldi területe 346 négyzetkilométer, és körülbelül 100 ezren lakják.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - Nyitókép: Trunk Bay strandja az Amerikai Virgin-szigetekhez tartozó St. John szigetén, forrás: robertharding/Gavin Hellier

TOP 5