Skip to main content

 

2014-ben mindenki nindzsákat akart, '15-ben aztán full stack mindenkit, '16-ban már big datás szakember nélkül nem lehetett cég. A Modern Vállalkozások Programjának IKT tanácsadóinak ötletei alapján összeszedtük, 2017-ben ki lesz nélkülözhetetlen egy-egy cég számára.

Web- és szoftverfejlesztőkre mindig szükség van. Magyarországon még 22 000, ilyen tudással rendelkező szakembert bírna el a piac.

hirdetés

Ugyanakkor minden évben van pár olyan szakma, amivel kevesen foglalkoznak, de hirtelen minden cégnek elengedhetetlenül szüksége lesz a témában jártas szakemberre. 2017-ben a következő hirdetéseket fogja minden állásportálon látni:

Etikus hackinggel foglalkozó IT biztonsági szakértő

Ők a "white hat", azaz a fehérkalapos hackerek, akik ugyan feltörik egy-egy cég informatikai rendszerét, de nem azért, mert rosszat akarnak. Az etikus hackerek tájékoztatják a megbízóikat, hol sérülékeny a rendszerük, és lehetséges megoldási javaslatokat kínálnak.

A könyvet ma akciósan, ide kattintva lehet megvenni. Egyet fizet, Kettőt kap!

 

Az ilyen biztonsági szakemberek krémje az, aki nemzetbiztonsági ellenőrzésen is átesett, hogy a megrendelő biztos legyen benne, a hackelés során megszerzett adatot nem fogja harmadik félnek kiadni.

Közösségimédia-szakértő

Bár úgy hangzik, mintha valakit csak facebookozni vennénk fel, a szakemberek olyan kampányokat állítanak össze, amivela célközönséget a legolcsóbban és leggyorsabban érhetik el. 

Ha ez még mindig úgy hangzik, mintha valaki csak facebookozna - esetleg Instagrammal, Linkedinnel kiegészítve -, jusson eszünkbe, hogy a vásárlók több mint 46 százaléka tájékozódik a közösségi médiából vásárlás előtt.

Adattudós

Bár csak 2008 óta jelent meg "szakmaként", az elmúlt pár évben minden cég számára elengedhetetlenné vált, hogy adatvezérelt legyen.

Azoknál a cégeknél, ahol nagyon sok adat van, matematikai vagy programozói végzettségű adattudósok segítséget veszik igénybe, akik meg tudják mondani, hogy a megjelenő adatok statisztikailag szignifikánsak-e, egyáltalán mire érdemes figyelni belőlük.

Bár a szakemberekből így is hiány van, a CareerCast állásportál szerint 2017-ben a kereslet irántuk még legalább 16 százalékkal nőni fog.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5