Skip to main content

 

Első hallásra valami rossz viccnek tűnhet a megállapítás, ez azonban egyáltalán nem az, hanem a véres valóság. Egyben tükörkép is a fogyasztói társadalomról.

Mint ahogy a Telegraph megírta, a Tesco kidobhatja az üzleteiben pizsamában vásárlókat.

hirdetés
 

Angliában ugyanis annyira kényelmessé váltak a vásárlók, hogy már fel se öltöznek, ha valamiért el kell ugrani a szupermarketbe, így a szigetországban beköszöntött a pizsamaszindróma.

Mivel sok "normális" vásárló szemét szúrta a látvány, miszerint néhány honpolgár hiányos öltözékben vásárolt a Tescoban, jelentették az üzletvezetőknek, azok pedig a központnak, milyen közállapotok kezdtek eluralkodni a boltokban.

A központ válaszában megadta a jogot, hogy az üzletvezető kidobathatja a biztonsági őrökkel a "jogsértőket", bár meg kell jegyezni, semmilyen állami jogszabály nem tiltja az éjszakai viseletben történő vásárlást.

A döntést felkapta a sajtó, mire több üzletlánc, így például a Waitrose vagy az Asda is úgy nyilatkozott, hogy szívesen fogadja azokat a vevőket, akiket a Tesco kidob.

2010-ben a Tesco már nyilatkozott hasonlóan, akkor a hálóingben vásárlók mellett nemkívánatos személynek minősítette azokat is, akik mezitláb tértek be valamelyik boltjukba.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: wikipedia

TOP 5