Skip to main content

 

Álomfizetés, álommunka, sokan szeretnének ilyen jól keresni. Éppen lehetséges, ha megfelelünk az elvárásoknak és van felesleges 18 millió forintunk. De mi ez a szakma?

Higgadtság, józan ítélőképesség és jó problémamegoldó képesség kell leginkább, ha valaki pilóta szeretne lenni, hisz adott esetben több száz ember élete lehet a tét - írja a penzcentrum.hu. Ez a belépő a felvételi elbeszélgetésen, mely gyakoratilag fontosabb, mint a jelentkező tárgyi tudása.

hirdetés

Emellett a képzés se könnyű, mivel jól kell érteni a fizikához, de 2 év alatt el lehet sajátítani a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) azt a tudást, mely ahhoz kell, hogy valaki pilótává válhasson. 

Már ha van hozzá 18 millió forint, a képzéshez ugyanis ennyit kell letenni az asztalra. Alapfeltétel még a megfelelő egészségügyi állapot mellett az angol nyelv tudása, hisz az oktatás egy része angolul folyik. 

Az oktatás számos tárgy elsajátítását feltételezi, ilyen például az általános repülési ismeretek, a légijog  vagy a meterológia többbek közt. 

Ha bárki sikeres vizsgát tett, kiléphet a nagybetűs életbe. Egy másodtiszt akár 3000-3500 eurót is megkereshet havonta, a kapitány ennek a dupláját is. Nagyobb légitársaságok alkalmazásában az álomfizetés akár 20.000 euró is lehet havonta.

Sokan azonban képtelenek kifizetni a 18 millió forintos tandíjat, bár meg kell jegyezni, hogy a Diákhitel2 megoldás lehet számukra.

Hogy milyen egyéb feltételeknek kell még megfelelni ahhoz, hogy bármely pilóta akár 20.000 eurót is megkereshessen havonta, arról ide kattintva lehet bővebben olvasni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5