Skip to main content

 

Érdekes hír olvasható a bankracio.hu oldalon: 2019-től már nem lesz szükség bankkártyákra, egyszerűen feleslegessé válnak egyre digitalizálódó világunkban.

Az azonnali átutalás

"Az azonnali átutalási rendszer 2019-re tervezett bevezetésével nem az lesz a legnagyobb változás, hogy nem kell két órát várni egy autó vagy egy lakás eladása után a pénz megérkezésére, hanem az, hogy lényegében kiiktathatjuk az életünkből a bankkártyánkat" - írja az origo.hu.

hirdetés

Az azonnali átutalás révén nevéből adódóan azonnal célba ér az elindított pénz, azaz úgy lehet ezt elképzelni, ahogy az elküldött e-mail a következő pillanatban megjelenik a fogadó levelezőládájában, a pénz is így kerül jóváírásra a fogadó számláján.

Mindez, nem kell külön ecsetelni, mennyire forradalmasítja majd a fizetést.

Ugyan már ma sem kell sokat várni általában egy belföldi utalás esetében a pénz megérkezésére, - legfeljebb három órát -, az azonnali fizetéssel ezen időtartam kivárására sem lesz szükség, a pénzt azonnal jóváírják a számlánkon.

Szakértők szerint az azonnali átutalásokkal az ügyletek könnyen elintézhetők lesznek, ráadásul nem is kell majd minden alkalommal bepötyögni a bankszámlaszámunkat a fizetéskor, elegendő lesz más adat felmutatása – így akár e-mail-cím vagy telefonszám megadásával is indítható lesz a fizetés. A biztonság ugyanakkor ugyanúgy garantált lesz, mint bármilyen más átutalásnál, és nem kell külön szolgáltatót beiktatni  - összegzi a folyamatot az origo.hu.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5