Skip to main content

 

Sokak szerint Amerikában találták ki és onnan indult világhódító útjára a takarékoskodásnak az a hétköznapi módszere, mely által egy évben akár 140.000 forintot is megtakaríthatunk. Vagy akár többet is, esetleg kevesebbet.

Nem egy ördöngösség a spórolás, mégis sokaknak nem megy, hónapról hónapra élnek, hisz mindig túlköltekeznek. Akkor is, ha évről évre egyre jobban kezdenek keresni...

hirdetés

Nekik lehet jó az "52 hetes persely", mely nemcsak azért érdekes, mert egy egyszerű számítási módszeren alapul, hanem azért is, mert a program vége felé, ha a "perselybe" többet és többet kell betenni, ki kell találni olyan ötleteket is, melyek révén az emelt összegek fedezete előteremthető.

A módszer

A módszer viszonylag egyszerű. Egy évben, azaz 52 héten át félre kell tennünk egy kis pénzt. Az első héten 100 forintot, majd a második héten kétszázat, vagyis minden héten egy 100 forinttal emelt összeget. Nem nehéz kiszámolni, hogy az utolsó héten már 5.200 forintot kell megspórolni, míg az első hónapban csak 1.500-at. 

Az év végén az összeg pontosan 137.800 forintot fog kitenni, amit ha egy plusz összeggel, azaz 2.200 forinttal kerekítünk, elérhetjük a 140.000-es "álomhatárt".

Az utolsó hetekben természetesen egyre több pénzt kell félretenni, ez pedig sokaknak alapos fejtörést okozhat, honnan lehet mindezt fedezni. Akiket ez érdekel, ide kattintva olvashatnak bővebben arról, hogy lehet az élelmiszerek beszerzésén, a főzésen és a táplálkozáson, a ruházkodáson, az energián, vagy akár az autózáson is jelentős összegeket megspórolni. Akár többet is évente, mint 140.000 forint.

Amerikában sokan a karácsonyi ajándékok megvásárlását vagy évvégi utazást szoktak finanszírozni a megspórolt pénzből, de sokan ebből fedezik a befektetéssel kombinált életbiztosításukat, vagy a pénzük értékpapírokba történő fektetését is.

Persze akinek kisebb a keresete, kisebb összeggel, például 25 forinttal is elkezdheti a spórolást, akinek meg több, akár többel is. Azt már ugyanis mindenki saját maga tudja felmérni és hozzá kiszámolni, mit tud teljesíteni egy év alatt.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5