Skip to main content

 

A bitcoin segítségével sokan meggazdagodtak az utóbbi pár évben, de talán közülük is a legfiatalabb egy amerikai tinédzser.

Erik Finman 12 éves korában kapott egy szép összeget a mamájától, amiből nem játékot vagy egyéb menő cuccot vett, hanem befektette az akkor még olcsó virtuális fizetőeszközbe.

hirdetés

A bitcoin szárnyalásáról már többször is írtunk, mivel a virtuális pénz árfolyama közelít a 3000 dolláros határ felé. A kriptovaluta sikere annak köszönhető, hogy egyre több országban engedélyezik hivatalos fizetőeszközként,

árfolyama jelenleg 2774,5 dollár.

Mivel a bitcoin ára nem mindig volt ilyen magas, így aki időben szállt be, az nagyot szakíthatott. Így tett az akkor még csak 12 éves Erik Finman is, aki 2011-ben a zsebpénzéből bitcoint vásárolt.

Finman hat évvel ezelőtt

a nagymamájától kapott ezer dollárt ajándékba,

és ebből virtuális pénzt vásárolt. Mivel akkor még csak 12 dollárba került a bitcoin, ezért kifejezetten jó vásárt csinált a tinédzser.

A fiú azóta többször is megforgatta a befektetését, először 2013 végén adta el a bitcoinokat (darabját 1200 dollárért), majd miután 2015-ben a kriptovaluta árfolyama beszakadt,

egy befektetőtől vett 300 bitcoint, darabját 200 dolláros áron.

Azóta Finman bővítette a portfolióját, jelenleg 403 bitcoinja van, ami 1,18 millió dollárnak felel meg.

Ez átszámítva 310 millió forint.

Emellett a már 18 éves fiúnak vannak befektetései más virtuális pénznemekben is, ilyen a litecoin és ethereum.

Érdekesség, hogy a fiatal Finman kötött egy fogadást a szüleivel, miszerint ha felnőttkorára megkeresi első dollármillióját, akkor nem kell főiskolára mennie.

A fogadás bejött, és Finmannek esze ágában sincs felsőoktatási intézménybe menni.

A jelenlegi oktatási rendszer túlszabályozott, nem ajánlom, nem való mindenkinek. Helyette ott van az internet, ami ingyenes. Sokkal több mindent tanulhatsz YouTube-ról és Wikipediáról – nyilatkozta a CNBC-nek a fiatal pénzügyi guru.

Egyes szakértők szerint a bitcoin árfolyama egy évtizeden belül akár a 100 ezer dollárt is elérheti.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5