Skip to main content

 

A Google anyacége, az Alphabet még júniusban adta el a SoftBanksnak a robotikával foglalkozó Boston Dynamics nevű vállalatot.

Azóta viszonylag csend honol a néha ijesztő, néha kicsit suta, de egyébként többnyire nagyon ügyes és előremutató robotokat készítő vállalat környékén.

hirdetés

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a fejlesztés azóta sem állt meg, mint a cég legújabb videója.

Ebben az Atlas nevű, két lábon járó robotjuk végez mindenféle ügyességi feladatot, amivel azt igyekszik demonstrálni a Boston Dynamics, hogy egyrészt milyen jól tudja venni az akadályokat a gép, másrészt pedig hogy milyen ügyesen képes megtartani az egyensúlyát.

Most már nem okoznak neki gondot olyan dolgok, mint az ugrással 180 fokos fordulás, sőt, a videó végén jön az igazi ász: a hátraszaltó, amiből mondhatjuk, hogy tökéletesen érkezik a talajra a robot.

De a robot egyébként nagyon jól boldogul nehezebb terepen, sőt, még azt is tűri, hogy lökdösség és megpróbáljanak kitolni vele:

;

Hogy ha ezen eléggé elcsodálkoztunk és/vagy megijedtünk, hogy mikre képesek ma már gépek, akkor nyugtassuk le magunkat két felvétellel, amin viszont csúnyán bénázik Atlas.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  Nyitókép: you tube

TOP 5