Az Amazon köztudottan nem riad vissza a szélsőséges üzleti fogásoktól, a saját márkás elektronikai eszközeit például rendszeresen nulla, vagy ahhoz közeli nyereséggel értékesíti.

Az ötlet az, hogy a kereskedelmi szolgáltatásaival integrált eszközök emelik majd a forgalmát, így a termékek közvetve termelik majd ki a profitot.

hirdetés

A vállalat újabban nincs jóban a Google-lel, sőt: mostanra odáig fajult a vállalatok közti vita, hogy az Amazon Echo eszközökön nem érhető el a Youtube, januártól kezdve pedig a Fire TV termékeket is letiltja majd az első számú videomegosztó portál.

Hamarosan tényleg nukleárissá válhat a felek közti háború.

TV Answer Man (via Engadget) egyik írója kiszúrta, hogy az Amazon védjegykérelmet nyújtott be az AmazonTube és OpenTube nevekre, a megadott leírás alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy

egy Youtube-rivális indítására készül a cég.

Valószínűleg azért próbálja mindkét nevet levédetni az Amazon, mert még nem született döntés arról, hogy az esetleg elindításra kerülő portál melyik nevet kapja majd.

A leírás szerint a felhasználók fotókat, videókat, szövegeket, és általánosságban véve információkat oszthatnának meg a webhelyen, méghozzá nem letölthető, előre felvett, hangos, mozgóképes, vagy audiovizuális tartalmak formájában.

Az Amazon egyelőre nem kommentálta a védjegykérelmet.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  Nyitókép: Tumblr

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu