Skip to main content

 

A Facebook részvényei hétfőn jelentősen visszaestek, Zuckerberg szerdára már csak a világ 7. leggazdagabb embere lehet, ha nem reagál az Egyesült Államokból és a Nagy-Britanniából érkező kritikákra.

A Facebook magával rántott más cégeket is.

hirdetés

Óriási zuhanást mutattak be a Facebook részvényei az amerikai tőzsdén hétfőn. A papírok 6,77 százalékot estek, ami azt is jelenti, hogy az a cégérték 36 milliárd dollárral csökkent. A hétfői záró kapitalizáció 501,29 milliárd dolláros volt.

Mivel a cég vezére, mark Zuckerberg a legnagyobb tulajdonos (16 százalék), 

az ő vagyona is megcsappant 5,5 milliárd dollárral.

Ezzel Mark Zuckerberg elvesztette 4. helyét a világ leggazdagabbjai között, a Forbes valós idejű listája alapján már csak az 5. helyen áll, sőt, ha a részvények hasonló ütemben esnek,akkor szerdán újabb két ember előzheti meg.

Azonban Mark Zuckerberg járhatott volna rosszabbul is. Ahogy az Investor megírta, mielőtt hétfőn beütött volna a Facebook-részvények legrosszabb napja 2012 óta, a cég alapítója és vezetője, Mark Zuckerberg lendületesen adott túl a vállalat részvényein.

A technológiai guru ugyanis idén közel 5 millió Facebook-részvénytől vált meg.

Ez azt jelenti, hogy a jól időzített lépéssel Zuckerberg nagyjából 40 millió dollárt spórolt.

A papírok azért kerültek lejtőre, mert hétvégén kirobbant egy botrány, melyből kiderült, hogy 50 millió ember adatait adta ki a közösségi oldal az emberek beleegyezése nélkül a Cambridge Analytica számára, amely ráadásul - szintén engedély nélkül - tárolta azokat.

Bár a botrány már három nappal ezelőtt kirobbant, ezek ellenére Mark Zuckerberg még nem szólalt meg a Cambridge Analytica ügyében. Nemcsak a cég részvényei zuhantak, hanem a nagyobb techvállalatok is megérezték a botrányt.

Az Amazon, a Netflix és az Apple 1,5 százalékot esett, míg a Google anyavállalata 3,2 százalékot.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: 

TOP 5