Skip to main content

 

Mert nagyot álmodni egy angol tervezőiroda, amely egy kanadai mérnöki irodával együtt a világ egyik legérdekesebb szállodáját építené fel. Akár Magyarországon is.

Milyen érzés lehet egy 19 méter magas, hosszúkás, szögletes kabinban tölteni az éjszakát?

hirdetés

Ezt kínálja ugyanis a Tetra Hotel koncepciója, amely 42 lakosztályt építene egymás mellé úgy, hogy lenne benne étterem, bár, valamint tér kiállításokra és vásárokra.

Mindezt nulla széndioxid-kibocsátás mellett, környezetbarát módon.

A 19 méteres kabinok mindegyik több szintet foglal magában. A legfelső szinten van az ágy, ahonnan gyönyörködni lehet a csillagos égboltban. Alatta a zuhanyzó, még lejjebb egy kanapé a kikapcsolódásra, a legalsó szinten pedig egy dolgozószoba íróasztallal.

Az egész egy olyan modul megtervezésével kezdődött, amelyet a távmunkában dolgozók kerti irodájaként képzeltünk el – mesélte az Origónak David Ajasa-Adekunle, az Innovation Imperative iroda alapítója. tetra shed® komoly visszhangot váltott ki, a szállodaipar érdeklődését is felkeltette, ezért állami támogatással kifejlesztették a szállodai változatát, a Tetra Hotelt.

A tervező a szokatlan koncepció előnyeire a rotterdami kockaházakat hozta fel példának, amelyek különleges építészeti megoldásukkal népszerű turisztikai attrakcióvá váltak.

A kanadai WSP mérnöki irodával közösen most olyan helyszíneket keresnek a világon, amelyek környezete meghökkentő. A Zöld-foki szigetek, Norvégia, Kanada, Új-Zéland, Spanyolország, Portugália, Andorra és az Egyesült Királyság mellett Magyarország is szóba került. A tervet 2015 őszén egy kiállításon mutatta be Budapesten David Ajasa-Adekunle, és

felvetődött egy 9. kerületi helyszín is a megvalósításra

– mondta lapunknak a tervező, aki továbbra is potenciális helyszínnek tartja Budapestet, de nem bocsátkozott részletekbe egy formális megállapodás előtt. 

WSP közleménye szerint az első helyszín megnevezése idén nyáron várható, és továbbiak is lesznek még.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Innovation Imperative

TOP 5