Skip to main content

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata június elejétől az ország 9 nagyvárosában invitálja standjaihoz a lakosokat annak érdekében, hogy a tanácsadók segítségével felfedezhessék a környezettudatosabb életmódhoz szükséges megoldásokat, technológiákat és eljárásokat, melyeket kisebb-nagyobb erőfeszítéssel, de ők is alkalmazhatnak háztartásukban.

Az "*Expedíciózz a háztartásban"* című rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az fogyasztás csökkentésének szükségességére és növelje a megújuló energiák használatára vonatkozó ismereteket. Így például az öko-építészeti megoldásokról, a megújuló erőforrások alkalmazási lehetőségeiről, a megelőzést és víz takarékosságot szolgáló technikákról a hulladékminimalizálásról adnak tanácsokat, bemutatják a környezet és emberi egészséget kímélő szereket, vegyi anyagokat, melyeket érdemes a jövőben a tisztítás, tisztálkodás, barkácsolás során a háztartásunkban alkalmaznunk.

* A rendezvények helyszínei és időpontok:*
Június 6. (szerda), 11-17 óra között: Miskolc: Szinva terasz
Június 7. (csütörtök), 11-17 óra között: Nyíregyháza: Sóstófürdő, Ökojátszóház
Június 8. Eger (péntek), 11-17 óra között: Dobó tér
Június 9. Esztergom (szombat), 11-17 óra között: Széchenyi tér
Június 10. Győr (vasárnap), 11-17 óra között: ETO park
Június 11. Veszprém (hétfő), 11-17 óra között: Sétáló utca
Június 12. Székesfehérvár, (kedd), 11-17 óra között: Piac tér, Alba Pláza előtti terület
Június 13. Pécs (szerda), 11-17 óra között: Széchenyi tér
Június 14. Szeged (csütörtök), 11-17 óra között: Széchenyi tér

Valamennyi helyszínen 14 órakor kezdődnek a szakértők meghívásával bonyolított sajtótájékoztatók, amikor alkalom adódik arra is, hogy megismerhessünk egy óceánon hajózó elkötelezetten környezettudatos hazai vitorláscsapatot is, s hogy ők milyen módon törekednek saját expedíciójuk környezeti hatásait minimalizálni, hétköznapjaikat zöldíteni (www.80liter.hu).
A projekt honlapja: www.expediciozzokosan.hu.

Kérjük, hogy részvételi szándékát szíveskedjék jelezni az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
F. Nagy Zsuzsanna, elnök
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Telefon: 06 46 382 095, Mobil: 06 70 600 2852 www.kothalo.hu, www.zoldinfolanc.hu

*/A projekt a KEOP-6.1.0/B/11-2011-0089 pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg./*

TOP 5