Skip to main content

Japán zöld kötvény 

Magyarország sikeresen bocsátott ki kötvényeket 500 millió eurónyi jenben a japán piacon - jelentette be Varga Mihály pénteken.

Közleményében a pénzügyminiszter kiemelte:

A KÖTVÉNYEK EGYHARMADA ZÖLD KÖTVÉNY, EZZEL MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ KÜLFÖLDI SZUVERÉN KIBOCSÁTÓ, AKI A SZIGETORSZÁGBAN EREDMÉNYESEN LÉPETT A JEN ZÖLD KÖTVÉNYEK PIACÁRA.

hirdetés

Japán jenben denominált, úgynevezett szamuráj kötvényekkel jelent meg az ázsiai piacon az Államadósság Kezelő Központ, 3 és 5 éves hagyományos, valamint 7 és 10 éves futamidejű zöld kötvényt bocsátott ki - ismertette Varga Mihály.

A zöld kötvények futamideje a japán piacon hosszúnak számít, így a papírok népszerűsége azt bizonyítja, hogy

A BEFEKTETŐK ÁZSIÁBAN IS BÍZNAK A MAGYAR GAZDASÁGBAN ÉS AZ ORSZÁG KLÍMAVÉDELMI TÖREKVÉSEIBEN.

Az állampapírt megvásárlók 80 százaléka japán, míg 20 százaléka más országokból érkező befektető.

A tárca tájékoztatása szerint a kibocsátás illeszkedik a magyar adósságkezelési stratégiába, hiszen ezekkel az ügyletekkel az államadósság átlagos hátralevő futamideje hosszabbítható, valamint a befektetői bázis is bővül.

A magyar állam utoljára 2018-ban járt a japán kötvénypiacon.

Magyarország korábban június 2-án, ötszörös befektetői érdeklődés mellett, sikeresen bocsátott ki zöld kötvényeket, 1,5 milliárd euró értékben.

Ezek olyan államkötvények, amelyek forrásait igazoltan környezetvédelmi, klímavédelmi, fenntarthatósági célokra kell fordítani.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5