Skip to main content

St Pancras London robot koronavírus 

Ultraviola fény kibocsátására képes robotokat vetnek be London egyik legnagyobb, nemzetközi forgalmat bonyolító vasútállomásán, a St Pancras pályaudvaron.

Az ultraviola fény képes elpusztítani a koronavírust, a berendezésekkel az a cél, hogy visszaállítsák az utasok bizalmát a közösségi közlekedés terei iránt - mutatja be a Reuters.

hirdetés

"A legfontosabb dolog számunkra, hogy visszanyerjük az utasok bizalmát" - nyilatkozta a hírügynökségnek Jay Newton, a Csatorna-alagúttól Londonban vezető vonal üzemeltetését végző társaság egyik vezető munkatársa.

"Ez az első pályaudvar, ahol kipróbáljuk ezt a technológiát, mivel azt szeretnénk, ha az emberek nyugodtan használnák az állomást, annak kereskedelmi egységeit, és összességében, minden szép lassan visszatérne a megszokott kerékvágásba"

- tette hozzá, utalva a St Pancras-en megjelenő robotokra.

EZEK A BERENDEZÉSEK ULTAVIOLA FÉNNYEL FERTŐTLENÍTENEK NAGY FELÜLETEKET AZ ÁLLOMÁSON, ANÉLKÜL, HOGY BÁRMILYEN VEGYSZERT HASZNÁLNÁNAK

- írja a Reuters.

A technológia a baktériumok és vírusok majdnem 100 százalékát képes percek alatt elpusztítani a felületen és a levegőben is, ideértve a koronavírust is.

A St Pancras London egyik legnagyobb pályaudvara. A legfrissebb, 2019 márciusából rendelkezésre álló adatok szerint egy év alatt mintegy 34,6 millió utas haladt át a létesítményen, ezzel az Egyesült Királyság kilencedik legforgalmasabb állomása volt.

A koronavírus miatt azonban a forgalom drasztikusan visszaesett, a brit kormány pedig nemrég újabb részleges korlátozásokat jelentett be. A pályaudvaron alkalmazott robotoktól azt várják, újból erősödni kezd az emberek bizalma a vasúti közlekedés iránt.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás 

TOP 5