Skip to main content

green brands tonic 

Tudtad, hogy a kommunikációs ipar használja fel a Föld által biztosított nyersanyagok 5%-át!?

Ez nem elhanyagolható környezeti terhelés!

Éppen ezért fontos, hogy megmozdult valami ebben az iparágban is, mivel a TONIC, a hazai ügynökségek sorában elsőként megkapta a GREEN BRANDS* nemzetközi minősítést, amit csak a kiemelten fenntartható márkák kaphatnak meg.

Ezzel a TONIC hivatalosan is Magyarország első „zöld” ügynöksége lett. 

A tanúsítvány megszerzése nem volt előzmények nélküli, hiszen a TONIC lassan 15 éve komoly figyelmet fordít a környezettudatos munkafolyamatokra, valamint arra, hogy csapattagjainak fenntartható munkakörülményeket teremtsen.

Ezért is kaptak ezt megelőzően „Zöld Iroda” díjat a KÖVET-től, illetve „DELFIN” díjat a Telekomtól.

Ezen felül az tervezett kommunikációs aktivitások terén is figyelembe veszik azok környezeti terhelését, és adott esetben igyekeznek fenntartható alternatívákat kínálni. 

Annak fényében nem mindennapi ez a hír, hogy ez az ügynökségeknél is szemléletváltást jelez, hiszen eddig kizárólag a növekedés (forgalom, árbevétel) volt a céljuk. Talán ezen a téren is megjelenik a tudatos fogyasztás iránti igény, és egyre többen fogják elfogadni, hogy nem a növekedés, hanem a fejlődés az elérni kívánt cél. 

„A növekedés azt jelenti, hogy nagyobbak leszünk, a fejlődés pedig azt, hogy jobbak.” 

(Herman Daly) 

Bízzunk abban, hogy iparágon belül is egyre többen lesznek azok, akik képesek szakítani az idejétmúlt elképzelésekkel és „kitörnek a dobozból”. 

*A GREEN BRANDS védjegy az Európai Unió által jóváhagyott, ökológiai fenntarthatóságot igazoló védjegy, független, transzparens és semleges tesztelési eljárással, ezáltal az EU egész területén védett. A védjegy garantálja, hogy az adott márka valóban fenntartható és környezettudatos, így létfontosságú szerepet játszik a környezet megőrzésében, illetve szervesen közreműködik a természet és az éghajlat védelmében. 

 

 

 

TOP 5