Skip to main content

Soos Technology csibe kakas 

Az izraeli székhelyű Soos Technology nevű állattenyésztési technológiai vállalkozás 1 millió dollárt nyert a Grow-NY nevű élelmiszeripari és mezőgazdaság versenyen.

A Soos Technology célja, hogy inkubációs rendszere révén megváltoztassa a hagyományos tojás-keltetőipart.

hirdetés

A rendszerükön keresztül

A BAROMFI EMBRIÓK NEMI FEJLŐDÉSÉT BEFOLYÁSOLJÁK AZÁLTAL, HOGY A GENETIKAILAG HÍMNEK SZÜLETENDŐ EMBRIÓ TYÚKKÁ VÁLJON KAKAS HELYETT.

Számos fizikai tényezőt alkalmaznak azért, hogy befolyásolják a szaporodásért felelős génexpressziót, beleértve a hőmérsékletet, a páratartalmat, a hangrezgést és a szén-dioxid szintet is.

A kereskedelmi célú tojás-keltetőipar köztudottan "kegyetlen" a hím csibékkel szemben. Mivel a hímek nem tudnak tojást rakni, és túl sok időbe telik, amíg húsuk megfelelő méretűvé válik, a hím csibéket gyakran leölik, amint kikelnek.

EZ AZT JELENTI, HOGY 6 MILLIÁRD HÍM CSIBÉT ÖLNEK LE ÉVENTE.

A Soos Technology ezen változtatna az inkubációs rendszerén keresztül, véget vetve az élet-, energia-, víz- és inkubációstér-pazarlásnak.

Azonban számos ország, például az Egyesült Államok, Franciaország, Németország és Kanada is törekszik arra, hogy megszabaduljon ettől a megszokott ipari gyakorlattól, és a nemekkel kapcsolatos kísérleteket folytat.

Ez magában foglalja az embrió nemének meghatározását jóval a csibe kikelése előtt, annak érdekében, hogy teljesen elkerülhető legyen a hím csibék leölése.

A HÍM IKRÁKAT ELTÁVOLÍTJÁK AZ INKUBÁCIÓBÓL, ÉS OLTÁSOK, TOVÁBBÁ HÁZIÁLLATOK ELEDELÉNEK ELŐÁLLÍTÁSÁHOZ HASZNÁLJÁK FEL ŐKET.

A texasi székhelyű cég, az Ovabrite technológiája különválasztja a nőstény és a hím tojást, a tojáshéjon keresztül kiszivárgó, nemre specifikus illékony molekulák felismerése segítségével. A jeruzsálemi székhelyű eggXYT a CRISPR nevű génszerkesztési módszert használja, amelynek eredményeként a hím embriók a fény hatására fluoreszkálnak.

A Soos Technology inkubációs rendszerével elkerülhetővé válik a hím csibék leölése a közeljövőben.

Forrás: Thespoon.tech

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5