Skip to main content

Bill Gates legnagyobb földtulajdonos 

Különös adat került nyilvánosságra Bill Gatesről. Kiderült ugyanis, hogy a Microsoft legendás alapítójának összesen 242.000 holdnyi mezőgazdasági földtulajdona van, amivel a magánszemélyek között ő az USA éllovasa.

Bill Gates 242.000 holdas mezőgazdasági földbirtokai összesen 18 amerikai államban terülnek el, és ezzel minden más magánszemélyt maga mögé utasít – írja a Business Insider a The Land Report kutatása alapján. Egy angol hold (acre) kb. 4047 négyzetméter, azaz kb. 0,4 hektár.

hirdetés

A Microsoft legendás társalapítójának összvagyona egyébként 121 milliárd dollár, amivel a világ negyedik leggazdagabb embere.

A Gates-család legnagyobb földbirtokai

  • Louisiana (69.071 hold),
  • Arkansas (47.927 hold), valamint
  • Nebraska (20.588 hold) államban találhatók.

A mezőgazdasági földeket egyébként a Gates által irányított Cascade Investment tulajdonolja.

A technológiai guru mezőgazdasági érdekeltségei azonban önmagukban még nem meglepők. 2017-ben ugyanis a Bill és Melinda Gates Alapítvány úgy döntött, három év alatt összesen 300 millió dollárt fordítanak arra, hogy támogassák a mezőgazdasági kutatásokat, melyek segíthetik az alacsony jövedelemből élő ázsiai és afrikai farmereket. A következő évben pedig 40 millió dollárral támogattak további kutatásokat az állattenyésztés területén.

Összevetésképpen, az amerikai mezőgazdasági földtulajdonos magánszemélyek toplistájának második helyére ketten kerültek föl. Az 1964 óta mezőgazdasággal foglalkozó Offutt-család, illetve a Wonderful Company nevű befektetési cég mögött álló Stewart és Lynda Resnick egyaránt 190.000 holdnyi földbirtokot tudhat magáénak. 

JÓLLEHET BILL GATES A MEZŐGAZDASÁGI FÖLDEKET TEKINTVE ELSŐ, AZ ÖSSZESÍTETT FÖLDTULAJDON TEKINTETÉBEN MESSZE ELMARAD AZ ÉLLOVASTÓL. 

A The Land Report 2019-es jelentése szerint ugyanis az USA legnagyobb földtulajdonosa a milliárdos üzletember John Malone, akinek mindösszesen 2,2 millió holdas tulajdona van.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: wikimedia

TOP 5