Skip to main content

idegen civilizáció gép mesterséges intelligencia 

Nem élőlényekként, sokkal inkább egyfajta gépekként kell gondolnunk az idegenekre – írja a Guardian magazinban megjelent véleménycikkében a földönkívüli intelligens élet nyomait kereső SETI-program vezető tudósa.

Seth Shostak szerint, ha egyszer idegenek látogatnak a Földre, azok egészen máshogy fognak kinézni, mint amilyennek elképzeljük őket. Nem lesznek egyetlen általunk ismert organizmushoz sem hasonlíthatók.

hirdetés

Nem valószínű, hogy a bolygónkra tévedő idegenek szén alapú létformák lesznek, sőt, kognitív képességeiket sem az agysejtjeiknek köszönhetik majd. Valószínűleg meghaladták magát a biológiát is. Nem élőlények lesznek"

– vázolta sokat sejtetően Shostak, aki szerint a földönkívüliekre inkább egyfajta mesterséges intelligenciaként kell tekinteni.

A tudós hozzátette, habár az idegenek sokkal fejlettebbek lehetnek nálunk, a fizika törvényeit ők sem írhatják át; ha találnak módot a gyorsabb utazásra, iszonyatosan nagy energiát kell felhasználniuk, és még így is viszonylag lassan fognak haladni.

Mivel azonban gépekről beszélünk, nem kell aggódniuk amiatt, hogy célba érés előtt meghalnának, tette hozzá Shostak.

A gépek nem panaszkodnak, ha több tízezer évig egy űrhajóba vannak zárva." Nincs szükségük élelemre, oxigénre, higiéniára, vagy szórakozásra. És nem ragaszkodnak a retúrjegyhez"

– mondta Shostak.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Thomas Budach képe a Pixabay -en. 

TOP 5