Skip to main content

Hungarian Vizsla Inu HVI magyar kriptovaluta 

Ötven nap alatt minden előzetesen várt rekordot megdöntött a Hungarian Vizsla Inu (HVI), az első olyan magyar kriptovaluta, amely egyszerre szolgál befektetési és jótékonysági célokat.

A tíztrilliárd tokennel, azaz pénzegységgel rendelkező digitális pénz árfolyama a május végi indulás óta több mint egymillió százalékkal nőtt.

hirdetés

A négy magyar által létrehozott kriptopénzben júniusban 1200 befektető látott fantáziát, július közepére pedig átlépte a tulajdonosi kör nagysága a 13 ezer főt. 

Eddig 50 országból vásároltak belőle, a Telegram oldalon például már több mint ötezer fős, angol nyelvű csoport alakult, és értékeli egymás között a legfontosabb híreket.

Van is miről beszélni, hiszen július 8-án a világ legnagyobb, digitális pénzekkel foglalkozó platformja, a Coinmarketcap is belistázta a HVI-t, amelynek a forgalma ezt követően megháromszorozódott. A legnagyobb vétel értéke meghaladta az 50 ezer dollárt.

A vonat még csak most indult el, a célunk az, hogy októberre elérjük a százezer befektetőt

– mondta el az Indexnek Gülsen Péter, a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója.

Ha dinamikusan nő a Hungarian Vizsla Inu értéke, az a magyar kutyás társadalomnak is jó hír. A coinok 10 százalékát ugyanis elkülönítik azért, hogy abból állatmenhelyeknek tudjanak segíteni.

Amennyiben a magyar digitális pénz értéke (ez a marketcap) eléri az 500 millió dollárt, az azt jelenti, hogy a hazai kutyák sorsának a javítására 1 milliárd forint jut. Ekkora mértékű adományra korábban még soha nem volt példa. 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: moonzigg képe a Pixabay -en. 

TOP 5