humanoid robot fejlesztés Elon Musk Tesla  

A Tesla prototípusa várhatóan jövő nyáron mutatkozik be.

A merészen jövőcélzó ötleteiről ismert Tesla-vezér a tőle megszokott üzleti-technológiai extravaganciával újabban humanoid robot fejlesztésén dolgozik, amelynek prototípusa várhatóan jövő nyárra készül el – írja a Verge.

hirdetés

Elon Musk, aki korábban már többször is beszélt sci-fi rémálmairól, az önálló életre kelő és elszabaduló mesterséges intelligenciáról, elárulta, hogy a Tesla robotot barátságosnak szánják. A Tesla Bot az előzetes tervek szerint a maga 56-57 kilójával pehelysúlyú lesz – legalábbis az amatőr ökölvívás szabályai szerint.

AZ SZINTÉN KIDERÜLT, HOGY A CÉGEN BELÜLI PROGRAMOZÓNYELV EGYELŐRE KÓDNEVÉN OPTIMUS NÉVEN EMLEGETI A JÖVEVÉNYT.

Musk egyébként legutóbbi nyilatkozatai alapján úgy képzeli el a jövőt, ahol robotoknak jutnának a veszélyes és unalmas munkavégzési fázisok, nekünk embereknek pedig innentől csak egy opcióvá válna, hogy akarunk-e dolgozni.

A Teslának egyelőre csak egy manöken verziója van a tervezett robotból, amely egyelőre nem működik.

Ám még mielőtt bárkit elragadna a fantáziálás egy világról, ahol a munka nem kötelesség, pusztán lehetőség, ezen a ponton érdemes visszaemlékezni a Tesla nagyszabású bejelentéseit követő látványos kudarcokra, köztük a Tesla-napelemek bukásának dicstelen történetére.

Példának azt hozta fel, hogy Kuala Lumpur teljes városi közlekedését egy kínai rendszer irányítja.

Forrás - Nyitókép: Tesla

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu