mesterséges intelligencia feltaláló bírósági ítélet 

Van, ahol megkapta a szabadalmat az MI, de Európa és Amerika ellenáll.

Csak emberek lehetnek feltalálók egy amerikai bírósági ítélete szerint.

hirdetés

Virginia állam keleti körzetének bírója Leonie Brinkema helyben hagyta a Egyesült Államok szabadalmi hivatalával döntését, amely elutasította a DABUS nevű „alkotó gép” nevében benyújtott szabadalmi kérvényeket.

A technika fejlődésével még eljöhet az idő, amikor a mesterséges intelligencia eléri azt a fejlettséget, hogy teljesítheti a feltalálóság követelményeit. Ez az idő azonban még nem érkezett el, és amikor elérkezik a Kongresszus dönt arról, hogy kiterjeszti-e a szabadalmi törvényt

– fogalmazott Brinkema.

Stephen Thaler 2019-ben kért szabadalmakat a DABUS találmányaira.

A mesterséges intelligencia ötlete volt a találmány és nem az enyém, ezért pontatlan lett volna, ha magamat írom be feltalálónak

– mondta az AFP kérdésére Thaler.

Az egyik találmánya egy különösen figyelemfelkeltően villogó jelzőfény volt, a másik egy „fraktálgeometrián alapuló” üdítősdoboz.

Thaler ügyvédje közölte, hogy fellebbeznek az ügyben, mivel szerintük az amerikai törvényben sem szellemében, sem leírva nincs olyan, hogy csak ember lehet feltaláló. Thalerék a DABUS-szal júliusban már megnyertek egy ugyanilyen pert Ausztráliában.

A gép nem csak ott lehet feltaláló, hanem Dél-Afrikában is, ahol kérvényük csont nélkül átment a helyi szabadalmi hivatalnál.

A DABUS találmányait az Európai Szabadalmi Hivatal az amerikaihoz hasonló indoklással dobta vissza tavaly augusztusban.

(The Artificial Inventor ProjectTechXplore)

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Gerd Altmann képe a Pixabay -en. 

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu