Skip to main content

New Yorkban egyre több kérelem érkezik a rendőrséghez. Mindegyikben a szomszéd éjszakai szexuális élete, pontosabban az ezzel kapcsolatos hanghatás a beadvány tárgya.

A sérelmet szenvedett felek elmondásuk szerint nem tudnak aludni, pihenni, ezért kérik a hangoskodás beszüntetése céljából kérik a hatóság eljárását - írja a Patch-ra hivatkozva a Guardian.

hirdetés

A zajhatás környezetvédelmi probléma

A zaj minden városban komoly problémát okoz, így van ez New Yorkban is, a városban, melyről régóta mondják, sohasem alszik. Az ügyben eljáró hatóságok havonta 75.000 kérelmet kapnak, ezek között az utóbbi időben egyre több az éjszakai hangos szex miatt írt zajvédelmi panasz.

Queensben nem egész egy év alatt 103 ügyben kellett eljárnia a hatóságoknak, Manhattanben 66 alkalommal, Brooklynban és Bronxban valamivel kevesebbszer, 55-ször és 44-szer. Staten Islandban sokkal jobb a helyzet, csak 4 eljárást jegyez a statisztika.

De miben is áll a probléma lényege? Nézzünk egy-két esetet!

Queensben a legtöbb panasz orgiákat tartó „hippik“ miatt érkezett a rendőrséghez. A szabad élet kedvelői 56 esetben vétettek a törvény ellen.

Egy brooklyni lakos részletesen is írt a beadványában az eseményekről. Elmondása szerint átaludta még a földrengéseket, a természeti katasztrófákat is, a szomszédtól azonban órákon át ébren van éjszaka. Arról, hogy ez egy héten hányszor fordul elő, nem írt a Guardian.

A beadványok közös jellemzője a hangos sikoltozás és beszéd, a kiáltozás, az ágy, a matrac nyikorgása, azonban ezen is túltesz egy férfi, aki hangosan énekel menet közben.

Mint a rendőrség nyilatkozta, minden ügyet komolyan vesznek és kivizsgálnak.

Míg Amerikában a szex okozza éjszaka a legtöbb problémát, Olaszországban más. Egy nemrég befejezett, 19 éven át tartó perben az egyik lakót eltiltották attól, hogy éjszaka használja a vécét, felébresztve ezzel újra és újra a sérelmet szenvedett, a fal közvetlen túloldalán alvó szomszédját. (A cikk alább olvasható.)

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Blonde woman photo created by wayhomestudio - www.freepik.com

TOP 5