Skip to main content
Csendes-óceán UFO becsapódás

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Az amerikai kormány titkosította az információkat, kutatók azonban most vizsgálnák a maradványokat. 

Földönkívüli civilizáció technológiája lehet az a csillagközi objektum, ami 2014-ben csapódott a Csendes-óceánba, Pápua Új-Guinea közelében – állítja a Harvard Egyetem asztrofizikusa, Avi Loeb, aki expedíciót akar indítani a tárgy maradványainak megkeresésére – olvasható a Futurism tudományos portálon.

hirdetés

Ahogyan arról korábban írtunk, az objektum 210 000 kilométer per órás sebességgel lépett a Föld légkörébe, de pályája is arról árulkodott, hogy nem a mi Naprendszerünkből származik.

Titkosítás

Az is kiderült, hogy az amerikai kormány már évekkel korábban értesült a látogatóról, az információkat azonban évekig titokban tartották.

Az objektum eredetéről a kutatók még most sem tudnak túl sokat mondani, Avi Loeb szerint azonban egyáltalán nem kizárható, hogy mesterséges eredetű, idegen technika landolt bolygónkon.

Loeb szerint a csillagközi meteorok összetételének elemzésével kideríthetjük, mesterséges objektumokról van-e szó, vagy sem.

Még jobb lenne, ha sikerülne felhozni néhány ép alkatrészt a potenciális idegen űreszközből, véli a tudós, aki expedíciót akar szervezni a CNEOS-2014-01-08 névre keresztelt objektum felkutatására.

A tudós emellett olyan mesterséges intelligencia vezérelte teleszkópon is dolgozik, ami idegen civilizációk létezésére keresne bizonyítékot.

(Futurism)

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Újabb titokzatos UFO-felvétel szivárgott ki a haditengerészettől

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Наталья Коллегова képe a Pixabay -en. 

TOP 5