Skip to main content
Elon Musk csőd Tesla konkurencia

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

Elon Musk nemrég egy interjúban volt kendőzetlenül őszinte, és kijelentéseivel nem kímélte a konkurenciát - számolt be róla a Villanyautósok. 

A Tesla vezetője arról beszélt, hogy az amerikai autógyártás történetében kizárólag a Ford és a Tesla olyan cég, amelyek soha nem mentek csődbe.

hirdetés

Egyébiránt az sem titok, hogy a milliárdos saját vállalata is járt már a csőd közelében 2008-ban, azonban az utolsó percben a Daimler befektetése végül megmentette. Hosszú távon viszont a német konszern is jól járt az üzlettel, hiszen évekkel később már busás haszonnal adta tovább a Tesla részvényeit.

Musk a konkurenciából kiemelte a Riviant és a Lucidot

Mint mondta, ha ez a két vállalat nem változtat valamin sürgősen, elkerülhetetlen lesz a csődjük. Olyanok mint egy repülő, ami orral föld felé tart – példálózott Musk.

A Lucid egyébként 2021-et 748 millió dolláros (280 milliárd forint) mínusszal zárta, azonban még több mint 5 milliárd dolláros (1876 milliárd forint) tartaléka van. A Rivian 4,7 milliárd dolláros (1763 milliárd forint) veszteséget termelt 2021-ben, de még több mint 16 milliárd dolláros (6000 milliárd forint) készpénzállományon ül.

A TESLA EGYÉBKÉNT 2019-IG VOLT VESZTESÉGES, AZONBAN 2020 ÓTA MÁR JÓVAL TÖBB PÉNZT TERMELT MEG, MINT AMENNYIT VALAHA VESZÍTETT.

A KÉT STARTUP MÉG ERŐSEN NÖVEKEDÉSI FÁZISBAN VAN, ÉS AHOGY KORÁBBAN A TESLA, ŐK IS ÉGETIK A PÉNZT, ÁM TERMÉKEIK SIKERESNEK TŰNNEK ÉS RENGETEG KÉSZPÉNZZEL IS RENDELKEZNEK.

Arról nem is beszélve, hogy a Lucid mögött – részben -a világ legnagyobb befektetési alapja, a szaúdi PIF, a Rivian hátterében pedig például többek között, az Amazon áll.

Ennek alapján pedig úgy tűnik, hogy amíg ezek a végtelen pénzcsapok nem vonulnak ki, addig nehéz lenne elképzelni a csődöt.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Hatalmas botrány készül: földönfutóvá válhat Elon Musk

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: wikimedia

TOP 5