Skip to main content
tetszhalott halálközeli élmény

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Az elmúlt években rögzített orvosi feljegyzések szerint nem is olyan ritka, hogy halottnak nyilvánított emberek magukhoz tértek, miután a család gyászolni kezdte őket. 

Egy perui fiatalember esete

Az Independent 2017-ben egy perui fiatalember esetét tárta fel, akit halottnak nyilvánítottak egy fogorvosi gyökérkezelés után, ám a nyitott koporsós temetésen magához tért.

hirdetés

A búcsúztatásra összegyűlt rokonok vették észre, hogy az üvegtetejű halottas láda belülről párásodik és a férfi mellkasa fel-le mozog, így azonnal felnyitották a koporsót és orvost hívtak.

Mint kiderült, a férfi valóban életjeleket mutatott, ám a kórházba szállítást követően ismét nem reagált és már fel sem ébredt többé.

Saját gyászszertartásán tért magához a 95 éves nagypapa

A 95 éves indiai Budh Ram Gujjar a számára szervezett temetési szertartás közben tért magához 2018-ban. Az idős férfi korábban mellkasi fájdalmakra panaszkodott, írta a NewsWeek, majd elvesztette az eszméletét. A kiérkező orvos megállapította, hogy elhunyt, így a rokonok elkezdték megszervezni a gyászszertartást.

Indiában az a szokás, hogy az elhunytat megtisztítják a földi bűneitől, mielőtt a koporsóba fektetik. A pap elkezdte a búcsúztatást, a férfi családtagok kopaszra borotváltatták a fejüket, ahogy az a temetéseken illik - számolt be az eseményről az elhunyt férfi 65 éves fia.

A rituálé része, hogy a halottnak vizet öntenek a mellkasára. A magas kort megérő férfi ekkor lélegezni kezdett és felült. A család minden tagja csodának tekinti az esetet és a következő heti Diwali fesztiválon ünnepelték meg az idős rokon halálból való visszatérését.

A halottasházban tért magához egy fiatal nő, a család pert indított

Két évvel ezelőtt egy 20 éves detroiti nőt nyilvánítottak halottnak, miután a 30 perces folyamatos újraélesztési kísérlet ellenére nem mutatott életjelet. Timesha Beauchamp később a halottasházban tért magához.

Mire észrevették, hogy a nő még életben van, az oxigénhiányos állapot miatt olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy hetekkel később valóban elhunyt.

A CNN hírei szerint családja 50 millió dolláros keresetet nyújtott be, azt állítva, hogy a téves első diagnózis vezethetett a nő halálához.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Felébredt a 3 éves lány a saját temetésén, a család beperli a kórházat

Saját temetésén kezdett dörömbölni a halottnak hitt nő a koporsójában

A boncolás előtt tért magához egy férfi, akit három orvos is halottnak nyilvánított

A nyitókép csak illusztráció, forrás: pexels

TOP 5