Skip to main content
szelfi halál 2022

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Ebben az évben is történtek tragikus kimenetelű balesetek, amelyek elkerülhetők lettek volna, ha elszenvedőjük épp nem a mobiltelefon kameralencséjébe néz. 

Hegyi túra

A Washinton Post cikke szerint a 21 éves Richard Jacobson január 24-én egy arizonai hegyi túrán vesztette életét, miután fényképet akart készíteni magáról a Lost Dutchman State Park mesés panorámájával a háttérben.

hirdetés

A férfi megcsúszott és több mint 200 métert zuhant, így szinte esélye sem volt a túlélésre. Barátja hívta a 911-et, de mire megtalálták az önkéntesként is dolgozó, természetbarát Jacobsont, belehalt a sérüléseibe.

Szelfiző lányok miatt halt meg a család hat tagja

Tragédiába torkollott egy családi piknik Indiában augusztus 28-án, amikor egy család hat tagja vesztette életét szelfizés miatt. Két tizenéves nővér a Ramdaha-vízesésnél szerette volna megörökíteni a kirándulás pillanatait, ám közben a vízbe estek. Négy másik rokon sietett a kimentésükre, de az áramlat elsodorta őket is, mindannyian a vízbe fulladtak.

Az utolsó tánc

Ezév novemberében egy 25 éves férfi vesztette életét, miután táncolás közben lezuhant egy autópályán közlekedő nyerges vontató tetejéről. A férfi felmászott a teherautó utánfutójára és táncolni kezdett, amit mobiltelefonja kamerájával próbált megörökíteni.

Az esetről készült videót a Fox News is bemutetta, amelyen látható, amint az egyik felüljárót még észreveszi a potyautas, leguggol, majd feláll és folytatja a táncot. Egy másik felüljárónál azonban már nem volt ilyen figyelmes, nekiütődött és leesett a kamionról. Az esetet követően kórházba szállították, ahol később meghalt.

A Szabadság-hídról zuhant a járdára

Egy tavalyi magyarországi eset is felkerült sajnos a nemzetközi “Szelfi miatti sérülések és halálesetek” listájára (List of selfie injures and death). Elszenvedője egy 19 éves holland fiatal, akinek 2021. augusztus 6-án támadt az ötlete, hogy felmászik a Szabadság-hídra és készít néhány különleges fotót. A férfi egy óvatlan mozdulat következtében lezuhant a magasból és a járdára esett. Súlyos sérülései miatt a gyorsan kiérkező orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Akik szelfizés közben haltak meg, íme az idei legdurvább esetek

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by KAL VISUALS on Unsplash 

TOP 5