Skip to main content
Noé Állatotthon Alapítvány madárinfluenza

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Két napja lesújtó hírt közölt a Noé Állatotthon Alapítvány Facebook oldalán.

Idézet

„Nincsenek szavak, csak könnyek!

Megtörtént amitől minden madártartó retteg, a NOÉ Állatotthonban megjelent a MADÁRINFLUENZA, valamilyen vadon élő madár hurcolta be.

Hogy ilyenkor mi történik egy állattartó telepen, arról a nagyon szigorú járványügyi szabályok döntenek. A szabályok pedig úgy rendelkeznek, hogy a telepen élő minden madarat ki kell irtani. Illetve meg kell vizsgálni a vírus hordozására képes egyéb fajok minden egyedét, a mi esetünkben a sertéseket. Tőlük egyenként garatváladék mintát vesznek és a sorsuk a a vizsgálat eredményétől függ majd.

A fenti hivatalos rész lefordítva azt jelenti, hogy az összes mentett, meggyógyított, felnevelt, név szerint ismert madarunkat elfogják altatni és a disznóinkért még aggódhatunk.

A NOÉ Állatotthon a következő napokban - keddig biztosan - teljesen ZÁRVA LESZ! Sem látogatókat, sem gazdijelölteket, sem önkénteseket nem tudunk fogadni!

A gazdasági udvarunk hosszabb zárlat alá kerül, ennek részleteit mi is a napokban fogjuk majd megtudni, a járványügyi hatóság határozata alapján.“

Az emberben óhatatlanul felmerül a kérdés, lehet-e esetleg valamit tenni, hogy elkerülhető legyen a járványügyi szabályok érvényesítése, a jogi norma azonban szigorú, azaz olyan jogszabály, mely nem engedi meg „kiskaput“. Mindezzel kapcsolatban így fogalmaz az Állatotthon a hivatkozott posztban:

„Kérlek ne írjátok, hogy Ti nem engednétek, hogy betartsák a szabályokat. Ne gondolkozzatok kiskapukon. A szívünk a mai napon milliószor átpörgette ugyanezeket a gondolatokat, de muszáj az eszünkkel gondolkoznunk, főleg látva a beteg madarak szenvedését. Nem hagyhatjuk, hogy továbbterjedjen a szörnyű vírus és még több áldozatot szedjen... akkor sem, ha ebbe belehalunk.

Köszönjük, ha következő napokban gondoltok azokra a védenceinkre akiket el kell most engedjünk! Mi most elnémulunk kicsit, valahogy túléljük a következő napokat és megpróbálunk talpra állni.“

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Új influenza-világjárvány törhet ki

Forrás: - A nyitókép csak illusztráció, forrás: NoName_13 képe a Pixabay -en.

TOP 5