Skip to main content
Nemzetközi Űrállomás NASA megsemmisítés

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Döntött a Fehér Ház, a NASA ellenőrzött körülmények között semmisíti meg a Nemzetközi Űrállomást, írja a Space.com

E célból olyan űrhajót kell fejleszteni, határozták meg a politikusok, mely elvontatva az Űrállomást, képes azt letéríteni a pályájáról és a Csendes-Óceán egy olyan területére vezetni, ami a lakott területektől távol esik, és ahol a szebb napokat is megélt objektum a Földbe csapódhat.

hirdetés

A NASA vontató űrhajót épít

A vontató űrhajó tervezése és megépítése 2024-ben kezdődne el, és 2031-ben lépne akcióba.

Mi lesz addig az Űrállomással?

Az Űrállomás 1998-ban kezdett el működni, az emberiség legdrágább projektje volt, 15 évre tervezték, melyet már jóval túlteljesített.

Az utóbbi időben rendre olyan hírek jelentek meg, hogy az objektum hibásan működik, funkcionál, ezért várhatóan megsemmisítésre kerül.

Ennek ellenére a NASA arra a véleményre helyezkedett, hogy 2024-ig az Űrállomás még biztosan működni fog, egyben abban reménykedik, hogy a magánvállaltok által 2028-ig megépítendő űrállomásokra telepíthetők át majd azok a kísérletek és kutatások, melyek eredetileg a Nemzetközi Űrállomáson folytak volna.

Kathy Lueders, A NASA munkatársa a Fehér Ház döntését kommentálva megjegyezte, miszerint a vontató űrhajó megépítése jóval drágább lesz, lehet, mint amennyit szánnak rá.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Zűr az űrben: menthetetlen a Nemzetközi Űrállomás

Forrás - A nyitókép csak illusztrció, forrás: Photo by NASA on Unsplash 

TOP 5