Skip to main content
Z generáció munka etikett óra

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Egy nemrég végzett felmérés szerint a vezetők 40 százaléka szerint a Z generáció nem alkalmas a munkavégzésre, írja a Business Insider.

Sőt, az Intelligent által végzett felmérés során több vezető, például HR-es, elnök, igazgató vagy tulajdonos is úgy nyilatkozott, hogy eleve fel se venné az 1997 és 2012 között született, frissen végzett diplomásokat.

hirdetés

Az ok egyszerű

Az ok relatíve egyszerű, több vezető is úgy nyilatkozott, hogy a fiatalok többségének az elhelyezkedés előtt etikett órákra kellene járnia, hisz a fiatalok többsége túlzott önértékelésben szenved, nem megfelelő a kommunikációja, a munkamorálja pedig egyenesen pocsék.

Ez különösen érdekes abban a korban, amikor egy másik, Zip Recruiter féle felmérés szerint a fiatalok 76 százaléka amiatt aggódik, hogy elvesztheti a munkahelyét a mesterséges intelligencia térnyerése miatt.

Diana Gayeski, az Ithaca College kommunikácóval foglalkozó professzora mindezzel kapcsolatban az Intelligentnek hozzátette, manapság oly gyors a technológia változása, hogy senki sem lehet igazából felkészülve a munka megkezdésére.

A szakember okként jelölte meg még a koronavírus járványt is, hisz a fiatalok ebben az időszakban még iskoláikat végezték, - általában otthonról -, ez pedig visszavethette őket abban, hogy szocializációjukat a megfelelő szintre fejlesszék. Arra a szintre, mely lehetővé teszi a munkába állást.

A The Wall Street Journal szerint ugyanakkor sok cég vagy egyetem érdekelt abban, hogy a fiatalok szocializációját az elvárhatóság szintjére fejlesszék, számukra e célból tanfolyamokat, etikettórákat indítanak, hogy a generáció „megtanuljon“ viselkedni, öltözködni, egyszóval megfelelően alkalmazkodni a munkavégzéshez. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Cégvezetők szerint a Z-generáció lusta dolgozni

A Z generáció már nem a munkahelyén, hanem otthon akar dolgozni

Bajban lehetünk, ha a Z generáción múlik a környezetvédelem ügye

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Anna Shvets: pexels

TOP 5