Skip to main content

Nem ragad, nem olvad, nem fog – ez az új ehető pohár. Két New York-i egyetemista, Chelsea Briganti és Leigh Ann Tucker kifejlesztették az ehető poharat, amely úgy néz ki, mint egy retro üvegpohár, és olyan kemény is.

Bár az ehető pohár ötlete nem új, a saját fejlesztésű pohárra alapozott vállalkozásuk az. A termékfejlesztést 2010-ben kezdték, és rengeteg anyagot kipróbáltak, amíg sikerült egy tartós formát összehozniuk.

Ellentétben más ehető poharakkal, ez nem ragad, nem olvad hőhatásra, nem fogja meg a kezet a színezék, és környezetbarát anyagokból készült. A Loliware pohár teljesen úgy néz ki, mint egy üvegpohár, még fémes hangja is van, ha megkocogtatjuk.

A hölgyek 2011-ben a Kickstarteren 10 ezer dollárt gyűjtöttek össze a vállalkozásuk beindítására. Első megrendelésük az Absolut vodka gyártójától érkezett, amely 60 ezer darab ehető poharat kért tőlük az eseményeik támogatására.

Ezt követően a cégükbe újabb 60 ezer dollárral szállt be egy üzleti angyal. Az ehető poharakat bárki megrendelheti a Loliware honlapján, 15 dolláros áron, amelyért egy hatos csomagot kap.

(Itt hasonló ötletekről, pl. az ehető kanálról vagy az elültethető tornacipőről lehet olvasni - szerk.)

Forrás

TOP 5