Skip to main content

Érdekes ez a kép, leginkább az antik mozaikfestés jut eszünkbe róla. Mint ismeretes, a hajdani művészek kis kőlapocskákra festették képeiket. Ma ez már másképp megy…

A tojáshéjat az emberek általában hulladéknak látják, és így a szemétbe kerül. Noha olvashattunk már újrahasznosításáról, - így például készülhet belőle tojástartó vagy akár jópofa „palántaneveltető”, valamint felhasználható súrolószerként is -, arról még sohasem hallottunk, hogy művészi festmények alapjául szolgálna.

De erre is van példa, egy magyar hölgy nem mást, mint ezt találta fel. Puskás Éva mozaikkészítő a héjakat apró darabokra tördeli, majd megszínezi, és úgy illeszti össze azokat. Az alkotások legvégül teásdobozokra kerülnek, a festő ugyanis egyedi képeit hétköznapi használati tárgyakkal kombinálva értékesíti. Képei, egyszerűen nincs jobb szó rá, csodálatosak.

A mozaik festmények között megtalálható híres emberek, színészek, sportolók portréja, festmények másolata, de ugyanígy elkészíthető egy családtagunk képmása, sőt házi kedvencünk mozaikképe is. A lehetőségeknek csak a képzelet és persze a doboz mérete szab határt.

A művész weboldalán további képek is megtekinthetők, akár rendelni is lehet tőle. 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5