Skip to main content

Számos ruhadarabunk, így a farmer is, ha elhasználódott, általában a kukában végzi, pedig akadna más megoldás is.

A világ legnépszerűbb ruhadarabja a farmer, ezért felelősségünk is nagyobb, ha azt nézzük, egy újabb és újabb vásárlással mennyire terheljük vagy szennyezzük a környezetünket. Sokan ugyanis nem tudják, de a farmergyártás a világon az egyik legszennyezőbb tevékenység, mely ellen zöld szervezetek már többször is felemelték a szavukat.

hirdetés

Ez adott lendületet ahhoz, hogy alternatívákat találjunk, hogyan lehet elkerülni az ismételt vásárlásokat. Erről szól az OzoneNetwork filmje is, melyben megtudhatjuk például, hogy lehet farmert kölcsönözni Hollandiában, majd ha elhasználódott, újrahasznosítani.

Ha azonban mi magunk szeretnénk ruhadarabunkat ismételten felhasználni, mi is bátran megtehetjük. Mint ahogy a (felső) képen is látható, divatos táskát varrhatunk belőle, különösebb ördöngösség nem kell hozzá, számos weboldal ad számunkra tippeket.

Ezen az oldalon például megtudhatjuk, hogyan készíthetünk egy tetszetős kötényt a kidobni szándékozott „hulladékból”. Más oldalakon is megismerhetünk érdekes tippeket, pl. így készíthetünk régi darabunkból kockás terítőt.

Ha pedig egyszerre több profi megoldást szeretnénk megtekinteni, és kedvünkre válogatni, esetleg mit készítenénk el, csak ide kell kattintanunk, láthatunk itt párnától kezdve a karkötőn át bébi takarót is.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép

TOP 5