Skip to main content

 

Érdekes hírre lett figyelmes a világsajtó a napokban. Egy dán cég teljesen lebomló üvegben forgalmazná termékeit.

Biológiailag teljesen lebomló sörösüveget fejleszt a dán Carlsberg – írja a Quartz. Az üveg fenntartható forrásból származó fa-, illetve papírrostokból fog készülni, hasonló lesz a tojástartó, vagy a háztartási elektronikát védő papíranyagokhoz.

hirdetés

A cég csomagolással foglalkozó innovációs menedzsere, Hakon Langen a lapnak elmondta, hogy az üveg nem lesz áttetsző, nem lehet majd eltörni és a rostok kívülről is látszanak majd. A világ egyik legnagyobb sörgyártója egy öntött csomagolásokat gyártó dán céggel, illetve a Technical University of Denmarkkal együtt dolgozik a projekten, a 1,5 millió dolláros költség jelentős részét pedig a dán innovációs alap állja. A csomagolás átgondolását azért is vehette elő a dán vállalat, mivel a cég szén-dioxid-kibocsátásának 46 százalékát ez a szegmens adja.

A csomagolást a dán cég három éven belül már be is szeretné vezetni, és nem csak az üveg, hanem a kupak is biológiailag lebomló lenne. Langen azt is megjegyezte, azon dolgoznak, hogy az íz ne sérüljön, ebben ugyanis nem ismernek kompromisszumot.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció, azon a leváltandó régi üvegek láthatók

TOP 5