Veszik az online is kapható tehénszarbucikat Indiában, mint a cukrot, írja az AP. A szalmával kevert, szárított tehéntrágya tüzelésre való, a nagyvárosi indiaiak pedig a karosszékből is megrendelhetik akár az Amazonról vagy az eBay-ről.

A nagy megrendelésekre kedvezményt is kínál több eladó, a vevők között pedig van, aki ajándékcsomagolásban kéri a házhozszállítást. Indiában, ahol a tehén szent állat, a szardarabokkal nemcsak fűtenek, hindu ünnepekkor is felhasználják és trágyáznak is velük. Falun mindennapos látvány a halmokba gyűjtött trágya, ezért is logikus, hogy a legtöbb netes megrendelés városokból érkezik.

hirdetés

Az érdeklődés akkora, hogy az Indiában nagy játékos ShopClues ki is fogyott a díváli alatt (más néven dípávali avagy a fények ünnepe, a hindu vallás egyik legjelentősebb ünnepe) a szarbuciból. A cég szóvivője szerint a vidéken felnőttek orrát nem facsarja az égő trágya szaga, épp hogy nosztalgiázni szeretnek vele.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Tim Graham / Europress / Getty

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu