Skip to main content

 

Egy új alkalmazással kevés pénzért egész vacsorát vásárolhatunk magunknak a kiválasztott étterem megmaradt fogásaiból. Finom, olcsó és környezetbarát is.

Normális éttermekben minden nap frissen készülnek az ételek és ami megmarad, azt másnap már nem adják el. Egy új alkalmazás segítségével az ilyen fogásokból vásárolhatunk magunknak olcsó vacsorát. Legalábbis azok, akik bizonyos országokban laknak.

hirdetés

Too Good To Go, azaz túl jó, hogy kidobjuk elnevezésű alkalmazás Dániából indult el és jelenleg néhány más ország mellett Angliában érhető el.

számítógépen és mobilon is használható programban kiválaszthatjuk a számunk szimpatikus éttermet, amely regisztrált az appba, 2-3 fontos, azaz mintegy 7-900 forintos áron megvehetjük vacsoránkat.

Az éttermeknél nincs a konkrétan aznap elérhető ételek listája feltüntetve, csak egy általános leírás található, ez vagy saját tapasztalat alapján kell döntenünk.

Fizetés után csak el kell sétálnunk az étterembe, ahol kapunk egy dobozt, amit megtömhetünk ennivalóval.

Bár az alkalmazást egyelőre csak két angol városban, Brightonban és Leedsben tesztelik, így is rengeteg étterem található az adatbázisban, gyakorlatilag mindenféle ételt kínálva. Az időpontok, amikor a megvásárolt ennivalót el lehet hozni, változatosak. Van, ahol már délután háromtól mehetünk, máshol csak este fél tíztől áll rendelkezésre az étel.

Tekintettel rá, hogy nem lehet válogatni, az ételallergiások és a szelektív evők helyzete nehezebb, de valószínű, hogy többen összeállva azért meg lehet oldani a gluténmentes vagy vegetáriánus vacsora beszerzését is. És miközben eszünk, még a kicsi szívünk is örülhet, hiszen segítettük csökkenteni az élelmiszer pazarlását.

A tesztidőszak után Nagy-Britannia teljes területére ki szeretnék terjeszteni az alkalmazás használatát, utána pedig egész Európa bevonása a cél. Kipróbálnánk!

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - Nyitókép: toogoodtogo.co.uk

TOP 5