Állítólag iható, egyben nagyon jó az a San Diegoban bemutatott sör, melyet újrahasznosított szennyvíz felhasználásával készítenek, írta a Daily Mail a napokban.

Kevin Faulconer polgármesternek is ízlett a termék, melynek hivatalos bemutatóját nemrég rendezték meg a kaliforniai városban. A városvezető szerint a toalettből a csapra került sör egyenesen fantasztikus.

hirdetés

Mások is osztották a véleményét, egyesek karamellás, egyben trópusi gyümölcsös zamatot is felfedezni véltek a sörben, bár az elején érthető okok miatt sokan kétkedve fogadták, iható-e egyáltalán a barna nedű.

Magának a gyártónak, az escondidói székhelyű Stone Brewing sörfőzde vezetőinek is voltak kétségei, mikor tervbe vették a Full Circle Pale Ale nevű termékük piacra dobását, néhány kóstolgatás után azonban Steve Gonzales, a cég fejlesztésért felelős igazgatója már úgy nyilatkozott, hogy a sör sikeres lehet.

Ehhez kétség sem fér, hisz az, hogy miből készül a sör, igazi reklámfogás. A toalettből a csapra szlogen hamar elterjedhet, ezzel pedig nemcsak a termék lehet sikeres, hanem a szennyvíz újrahasznosítása, a környezetvédelem ügye is, mely példaértékű lehet más vállalatok számára is, milyen gazdasági potenciál rejlik a reciklálásban.

A világon számos ötlet és megoldás született már eddig, mit lehetne gyártani a szennyvízből, illetve a szennyvíziszapból, egyelőre azonban egyik sem terjedt el, mérhetetlen gondot okozva ezzel a bolygó hulladék-gazdálkodásának.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu