Skip to main content

 

Az élelmiszerfelesleg Magyarországon közel 2 millió tonna, amelyből a megmenthető mennyiség körülbelül 80-100 ezer tonna.

Az Élelmiszerbank partnereivel karöltve azon dolgozik, hogy ezt a hatalmas mennyiséget ne kelljen kidobni, és eljuthasson a nélkülözők asztalára.

hirdetés

Az Élelmiszerbank által megmentett 9 300 tonna élelmiszer hatalmas mennyiség, összértéke pedig eléri az 5,2 milliárd forintot. A megmentett élelmiszerek rendkívül változatosak: pékáru, zöldség, gyümölcs, tejtermékek, húsáru, hosszú lejáratú élelmiszerek.

Ezek az élelmiszerek több mint 300 000 rászorulót segítenek.

Elsősorban gyermekes családokat, időseket, fogyatékkal élőket, hajléktalanokat és más hátrányos helyzetű csoportokat látnak el. Az élelmiszerek közel 90%-a az Élelmiszerbankkal kapcsolatban lévő kereskedelmi láncokból jut el a nélkülözőkhöz, a maradék 10% élelmiszeripari gyártóktól érkezik az Élelmiszerbank központi raktárába; onnan jut a rászorulókhoz.

Bízunk benne, hogy 2018-ban is folytatni tudjuk ezt a jelentős növekedést és ebben segítségünkre lesznek azon vállalatok is, akik eddig még nem csatlakoztak élelmiszermentő programunkhoz.

Nagyon hálásak vagyunk minden céges partnerüknek, akik élelmiszerrel, anyagi támogatással vagy szolgáltatással támogatják munkánkat. Nagy érték számunkra a minket segítő közel 50 önkéntes, illetve több mint 350 partnerszervezet munkája. Együtt 300 000 nélkülöző asztalára tudunk élelmiszert varázsolni, amely sokuk számára sorsfordító lehet." – mondta Cseh Balázs, az Egyesület elnöke.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5