Skip to main content

 

Az IKEA a jövő évtől már Magyarországon is visszaveheti az általuk gyártott használt bútorokat. A nemzetközi szinten megvalósuló programnak több előnye is van.

Egyszerűen megválhatunk megunt bútorainktól, míg mások az új termékeknél olcsóbban juthatnak hozzá a cég használt termékeihez. Ezzel az IKEA meghosszabbítja bútorai élettartamát, emellett csökkenti a környezetszennyezést.

hirdetés

„Eddig Csehországban és Szlovákiában teszteltük és mértük fel a vásárlók reakcióit, Magyarországra valószínűleg 2019-ben fogjuk szintén teszt jelleggel bevezetni a programot” - közölte az Origo érdeklődésére Varga-Nagy Eszter, az IKEA pr vezetője.

Jelenleg a hatástanulmányok elemzése zajlik.

A „Second life for furniture” lényege, hogy a használt IKEA bútorok visszavitelekor a vásárló egy ajándékkártyát kap, amelyet a későbbiekben felhasználhat, míg a bútort az áruház kedvező áron újraértékesíti.

A program célja egyértelmű: még több ember számára elérhetővé tenni a svéd bútorkereskedelmi cég termékeit és a lakberendezést.

A kezdeményezés tükrözi a vállalat hosszú távú fenntarthatósági céljait és elköteleződését amellett, hogy 2030-ig 100 százalékban körkörös működésű legyen.

Az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy még fenntarthatóbbá tegye működését az, hogy egy adott termék élettartamát meghosszabbítsa.

Az IKEA kezdeményezése Ausztráliából indult el, ahol az emberek fele dobott ki tavaly valamilyen bútort, mert egyszerűbbnek tűnt újat venni helyettük. Ezzel mi, fogyasztóként sokat ártunk bolygónknak.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5