Skip to main content

 

Egy dán cég, az Organic Basics azt ígéri, hogy még az intenzív sportok után sem szükséges kimosni az új SilverTech kollekcióját, akár több napig vagy akár hetekig történő használat után sem.

Legalábbis a kellemetlen szagok miatt biztosan nem. Méghozzá alapvetően azért, hogy ezzel kevesebb mosásra legyen szükség és így kíméljük a környezetet. Egy etikus és üzletileg is korrekt divatiparért küzdő német blogger most kipróbálta, hogy a szagmentes ruházat vajon tényleg működik-e vagy csak egyszerű reklámfogás.

hirdetés

Mint írja, egy jó sportruházathoz számára kevés szempont fontos, elegendő a kényelmes viselet, a megfelelő funkcionalitás és a hosszú élettartam. De az etikus divatpiacon eddig nem igazán talált megfelelő árut. Vagy a ruha varrása nem volt tökéletes, vagy a minősége nem volt megfelelő, vagy nem tetszett a kinézete, esetleg az anyaga nem volt elég tartós.

Nemrégiben kapta meg az Organic Basics által gyártott, fenntartható módon előállított anyagokból, etikus termeléssel készült egyszerű, mégis modern sportruházati kollekciót. A lábbeli, a melltartó és a póló az új SilverTech anyagból készült, amelynél a ruházat friss és higiénikus marad, akár több napnyi használat után is.

Vagyis nem szükséges annyira gyakran mosni a ruhát, ami időt, mosószert, energiát és persze vizet takarít meg. Tehát tökéletes a saját ökológiai lábnyomunk csökkentésére.

Talán a legérdekesebb az egészben az, hogy a ruha miért nem veszi át a kellemetlen szagokat. Az ezüsttel történő feldolgozás során természetesen antimikrobiális anyag jön létre, amely hosszabb ideig marad friss, még intenzív edzés után is. Mellesleg, az ezüst újrahasznosított forrásokból származik, és a nejlonszövet is újrahasznosított. A kollekciót fenntartható módon és etikusan állítják elő Portugáliában, alacsony károsanyag-kibocsátású gyárakban, más textilgyárakhoz képest az átlagosnál alacsonyabb vízfogyasztással.

Mindez remekül hangzik, de a blog szerzője, Mia azt is kipróbálta, hogy vajon a termék valóban azt nyújtja-e, amit a cég ígér? Tényleg lehet-e a pólót többször is viselni az edzések során anélkül, hogy szaga lenne? Jó-e egy ilyen csúcstechnikai termék a bőrön?

A beszámoló szerint a lábbeli viselete kezdettől fogva kényelmes volt, pedig Mia különösen kritikus a cipőket illetően. Szerinte azonban az Organic Basics tényleg egy nagyszerű modellt alkotott. A varrások puhák és simák, így a nadrág nem akad bele, varrat csak a cipőn belül látható. Az anyaga újrahasznosított nylonból készül, amely kellően puha, tökéletesen nyúlik, ám nem ráncolódik, és nem kopik.

Mia többször tesztelte a gyártótól kapott készletet, így több izzasztó kerékpáros túrán és más, aktív tevékenységen vett részt a kollekció darabjaival. Amikor észlelte a kellemetlen szagokat magán, még nem tudta, hogy a ruhadarabjai is átvették-e azt. Amikor azonban levette a nadrágot, a melltartót és az inget, és hagyta, hogy azok kiszellőzzenek, valóban semmilyen szagot nem érzett.

Az Organic Basics Koppenhágában üzemel, és a lehető leginkább fenntartható és etikus módon gyártott alapanyagokat és aktív ruházatot készít eredeti pamutból és újrahasznosított alapanyagokból. A cég gondolkodásának középpontjában a fenntarthatóság áll. A tartós anyagból készült kollekciói hosszú ideig viselhetők.

Az új SilverTech Activewear vonal olasz újrahasznosított nejlonból készül, és tartósabb, mint más, hagyományos nejlon. Forgalomba nem került textilhulladékból állítják elő, vagyis olyan hulladékanyagból, amelyet más textilipari vállalatok a gyártási folyamat során állítottak elő. 

Forrás: Heylilahey.com

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kacsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Organic Basics/Facebook

TOP 5