egyszer használatos műanyag pohár utajovobe.eu 

Az Országgyűlés egy későbbi időpontban tárgyalja az egyszer használatos műanyagok betiltásával kapcsolatos törvénymódosítási javaslatot, amellett, hogy a leginkább környezetromboló termékek hazai korlátozása továbbra is kiemelt kormányzati cél.

Ugyanakkor a járványhelyzet eredményeként a gazdaság újraindításának számos egymásra épülő intézkedése között meg kell jelennie annak is, hogy lélegzetvételhez jussanak a hazai műanyagipari vállalkozások, hiszen közülük is sokan válságba kerültek.

hirdetés

Az egyszer használatos műanyagtermékek kivezetése érdekében szükséges technológiaváltást a kormány messzemenőkig támogatja.

Annak érdekében, hogy ez a leggördülékenyebben megvalósuljon, a kormány egyes veszélyhelyzeti intézkedések feloldása mellett felhívta az innovációs és technológiai minisztert, hogy folytassa a megkezdett iparági egyeztetéseket és készítsen ütemezést a technológiaváltás hatékony végrehajtására vonatkozóan.

A járványhelyzet az uniós döntéshozatal esetében is eredményezett bizonyos elmaradásokat: éppen az egyszer használatos műanyagtermékek forgalomba hozatalának a betiltásával kapcsolatban várunk még azokra az értelmezési kérdésekre, amelyeket az Európai Bizottság éppen azért tenne közzé, mert az eredeti uniós irányelv nem fogalmazott eléggé konkrétan, vagyis hiányoznak az egyszer használatos műanyagtermékekre vonatkozó előírások és iránymutatások, illetve példák arra, hogy milyen termékek minősülnek egyszer használatos műanyagterméknek a vonatkozó uniós irányelv alkalmazásában.

Ennek azért is van jelentősége, mert az Európai Bizottság jóváhagyása szükséges a tagállami jogszabályok hatályba léptetéséhez.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu