Skip to main content
papírpalack tequila Buen Vato csomagolás

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Store Insider számolt be róla, hogy papírpalackban árulja tequiláját egy svéd vállalat

Sajátos csomagolás

A sajátos csomagolásban az eddigieknél sokkal klímabarátabb módon lehet eljuttatni a végfelhasználóhoz az italt.

hirdetés

94 százalékban újrahasznosított anyagból készült kartonpalackba csomagolva dobja piacra új italát egy Buen Vato nevű svéd tequilamárka. A különleges kiszerelést alkalmazva a termék szállítását az eddigi megoldásoknál sokkal kevesebb szén-dioxid kibocsátással lehet elvégezni.

A Buen Vatót egy mexikói italokat gyártó, AliasSmith AB elnevezésű cég állítja elő. A termék kiszerelésének alapját a brit Frugalpac Frugal Bottle nevű palackmodellje alkotja. Ez az „üveg" alapvetően két összeillesztett kartonhéjból áll össze. A folyadék valójában egy fémezett PET tasakba zárva kerül a papírtartályba, vagyis közvetlenül nem érintkezik a palack falával.

A lényeg, hogy

A FRUGAL BOTTLE ÖSSZESSÉGÉBEN ÍGY IS SOKKAL KÖNNYEBB AZ ÜVEGNÉL, ÉS A GYÁRTÁSA, ILLETVE A SZÁLLÍTÁSA EGYÜTT A HAGYOMÁNYOS MEGOLDÁSOKHOZ KÉPEST 88 SZÁZALÉKKAL KEVESEBB SZÉN-DIOXID KIBOCSÁTÁSÁVAL JÁR.

Ha ez nem volna elég, a Frugal Bottle összességében 77 százalékkal kevesebb műanyagot tartalmaz, mint egy hasonló méretű plasztikpalack.

Bár a Buen Vato elismeri, hogy az újfajta csomagolás előállításának ára egyelőre két-háromszor magasabb az üvegpalackokénál, a márka szerint minél több szeszesital-gyártó csatlakozik a kezdeményezéshez, a csomagolás annál olcsóbbá válik majd.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Papírba csomagolnak egy híres ketchupot

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: energepic.com - pexels

TOP 5