Skip to main content
Heinz papír alapú flakon ketchup

Kép forrása: Heinz

Store Insider számolt be róla, hogy hamarosan papírcsomagolásba öltözhet a Heinz ketchup.

Az új, környezetbarát flakon alapanyaga 100 százalékban fenntarthatóan beszerezhető fapép lesz.

hirdetés

Reciklálás

A tökéletesen újrafeldolgozható palackját a Heinz egy Pulpex nevű céggel közösen fejleszti. A papírpalackgyártás két éllovasának számító Pulpex és Paboco előtt álló legnagyobb kihívás egy olyan környezetbarát bevonat kifejlesztése, amely az érintkezés miatti kölcsönös degradációt elkerülendő a tartalmat a csomagolástól tartósan el tudja különíteni. Ezek a bevonatok jelenleg általában műanyagból készülnek, ami miatt a tartályok reciklálása komoly akadályokba ütközik.

A Pulpex a BASF-fel közösen éppen ezért

EGY OLYAN BELSŐ BORÍTÁS KIALAKÍTÁSÁN DOLGOZNAK, AMIT ÁLLÍTÓLAG PET-MENTESNEK LEHET MAJD TEKINTENI. BÁR EGYELŐRE NEM TUDNI, HOGY A HEINZ KETCHUP BEFOGADÁSÁRA SZOLGÁLÓ PALACKBAN PONTOSAN MILYEN BURKOLAT TÖLTI MAJD BE A SZEPARÁLÓ KÖZEG SZEREPÉT.

Amint azt a szóban forgó projekt is remekül szemlélteti, megannyi másik cégóriáshoz hasonlóan a Kraft Heinz Company is számos nagyra törő környezetvédelmi célt tűzött ki maga elé. Ezek közé tartozik az összes csomagolás újrahasznosíthatóvá, újrafelhasználhatóvá vagy komposztálhatóvá tétele 2025-ig, illetve a nettó nulla üvegházhatásúgáz-kibocsátás elérése 2050-ig.

Miguel Patricio, a Kraft Heinz vezérigazgatója szerint a csomagolási hulladék keletkezése az egész iparágban súlyos problémát jelent, amit minden vállalatnak meg kellene oldania.

Papír alapú csomagolás

A Pulpex vezérigazgatója, Scott Winston közlése alapján a Heinz csupán egyike azon rengeteg esetleges ügyfélnek, amelyek a cég technológiáját hasznosítani tudják. A társaság vezetője szerint

A PAPÍR ALAPÚ CSOMAGOLÁSBAN REJLŐ POTENCIÁL HATALMAS,

és mindenki csak nyerhet azzal, ha egy, a Heinzhez hasonló méretű, háztartási cikkeket gyártó vállalat felkarolja ezt az élvonalbeli technológiát.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

A varázsüvegből minden kifolyik, egy csepp "hulladék" se marad benne

Forrás - Nyitókép: Heinz

TOP 5