Skip to main content
Veronica Taylor hulladék kukabúvár

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Veronica Taylor hobbiként vágott bele kidobott holmik gyűjtésébe, menet közben azonban rájött, hogy ez jövedelmet termelő munkavégzés is lehet, írja a Daily Mail.

Jó üzlet a kukabúvárkodás

A kukabúvár figyelmét egy barátnője, a Pennsylvaniában élő Liz Wilson hívta fel, akivel nemsokkal később összefogott, hogy jobban menjen a munka, és így naponta látogattak el különböző városokba, illetve keresték fel azokat a helyeket, ahol a kidobott holmik közt válogathattak, akár éjszakánként is.

hirdetés

Taylor szerint a munka nem csak megélhetést ad, de jó móka is, hisz egész nap a barátnőjével lóghat, miközben akár értékes holmikat is fellelhetnek.

Találtak már például Louis Vuitton vagy Michael Kors darabokat is, ami annak is köszönhető, hogy nem minden használtruha kereskedő tudja egy-egy termékről, mit is ér valójában, így hamar megszabadul tőle.

Egyébként jellemző az üzletre, hogy a két középkorú nő sok holmit rövid időn belül elad, hisz akármennyi is a vételár, az értékesítés sehogy sem lehet veszteséges.

A két kukabúvár az értékesebb tárgyakból is jó pénzt csinál, hisz azokat árverésen értékesítik. A licit 1 dollárról indul, előfordul, hogy egy-egy árverésen 100 holmit is eladnak.

A bevétel

A két nő testvériesen, fele-fele arányban osztja meg a bevételt, ami fejenként 4-5 ezer dollár között mozog havonta.

Non-profit cél

Taylor és Wilson élelmiszereket és kozmetikumokat is be szokott gyűjteni, amiket jótékonysági szervezeteknek ajánlanak fel.

Amerikában sokan élnek kukázásból, pontosabban el vagy kidobott holmik rendszeres gyűjtéséből. Történetükről alább lehet olvasni...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Kidobott bútorok újrahasznosításával havi kétmilliót keres egy fiatal nő

Lakókocsiból indult, extrém takarékoskodási módszere miatt mégis milliomossá vált a szegény nő

Forrás - A nyitókép csak illusztrció, forrás: Photo by Artificial Photography on Unsplash 

TOP 5